To je to što me zanima!

Engleska u Ligi prvaka s pet klubova, ima li šanse za ManU?

Bez obzira na ishod finala Lige prvaka i Europske lige, iduće će sezone u LP igrati Manchester City, Liverpool i Chelsea. A samo čudo može izbaciti Tottenham
Vidi originalni članak

Prvi put u povijesti u dva će europska finala igrati sve četiri momčadi iz iste zemlje. Engleska se vratila u velikom stilu, Liverpool i Tottenham borit će se za trofej Lige prvaka, a Arsenal i Chelsea Europske lige.

A prvak će vjerojatno postati Manchester City, ako ne kiksa u zadnjem kolu kod Brightona...

Kakvu će korist engleski klubovi imati od četiri finalista? Odnosno, što to znači za mjesta u Europi iduće sezone?

Koliko će Engleska imati klubova u Ligi prvaka i Europskoj ligi?

Manchester City, Liverpool i Chelsea sigurno će igrati u Ligi prvaka, a gotovo sigurno i Tottenham.

Naime, Arsenal ga može preskočiti samo ako Spursi u nedjelju u zadnjem kolu izgube kod kuće od Evertona, Arsenal pobijedi kod Burnleyja, i sve to zajedno s osam golova razlike, koliko Tottenham ima bolju gol-razliku. U slučaju takvog nevjerojatnog raspleta, Tottenham bi bio peti i u slučaju da u Madridu pobijedi Liverpool, bio bi peti engleski klub u Ligi prvaka iduće sezone.

No, puno je realnije da Arsenal može u Ligu prvaka jedino kao osvajač Europske lige. I u tom bi slučaju Engleska imala pet klubova u Ligi prvaka. A ako Chelsea osvoji Europsku ligu, Engleska će ostati na četiri predstavnika u LP, a topnici će u EL.

Navijači Manchester Uniteda ponadali su se da se prag možda spustio dovoljno da i crveni vragovi uhvate Ligu prvaka, ali to je nemoguće, čak i ako u zadnjem kolu preskoče Arsenal.

Tablica Premier lige uoči posljednjega kola

  1. Manchester City 95 (gol razlika +69)
  2. Liverpool 94 (+65)
  3. Chelsea 71 (+24)
  4. Tottenham 70 (+28)
  5. Arsenal 67 (+20)
  6. Manchester United 66 (+13)
  7. Wolverhampton 57 (+3)
Idi na 24sata

Komentari 14

  • the devil 10.05.2019.

    Ako se Rudiger, Kante i CHO vrate ,Chelsea dobiva Arsenal... Ako Sari opet neće imat izmjene poput Loftusa da vadi a najbolji na terenu,a kovačića ostavi, ili krenes opet sa williaonom koji ove sezone uopće ne igra,umjesto da Pedro igra,koji zabija, ili će opet Žiru bit početni nqpadač umjesto Higuaina... Nije mi jučer jasan bio taj Sari!!!

  • Jeremy_1 10.05.2019.

    Najbolje da Chelsea osvoji EL pa da budu 4 predstavnika..

  • domk 10.05.2019.

    Da je tablica malo drugacija mogli su imat i 6 predstavnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare