To je to što me zanima!

Engleske face o Luki: Pa on kao da se igra u parku, najbolji je...

Luka igra kao da je u parku. Ništa ga ne smeta, primi loptu i samo nastavi s njom. Jako je smiren, rekao je legendarni Frank Lampard na Modrićevu igru u Kijevu. Uz to, Luka je u idealnoj momčadi tog natjecanja...
Vidi originalni članak

Već tri godine u nizu krajem svibnja pišu se hvalospojevi nogometaškom umijeću Luke Modrića. Već smo navikli na tu 'modrinaciju'.

Znamo svi, u subotu navečer u Kijevu osvojio je svoju četvrtu Ligu prvaka u dresu Reala, treću uzastopno i opet oduševio igrom.

U velikoj analizi Ria Ferdinanda, Franka Lamparda i Stevena Gerrarda za BT Sports proslavljene engleske face lijepo su počastili našeg kapetana.

VIDEO

- Jeste li vi vidjeli ovu predstavu Luke Modrića? Je li on najbolji vezni igrač na svijetu ovoga trenutka? - rekao je Gerrard okrenuvši se prema Lampardu i Ferdinandu.

- Njegova izvedba bila je nevjerojatna. Primao je loptu u teškim pozicijama, na malom prostoru, nalazio je prostor između trojice, četvorice igrača, a radio je to tako smireno pod pritiskom - sipao je bivši kapetan 'redsa'.

VIDEO

Frank Lampard bio je prilično slikovit u opisu.

- Luka igra kao da je u parku. Ništa ga ne smeta, primi loptu i samo nastavi s njom. Jako je smiren.

Uz to, hrvatski veznjak jedan je od 18 igrača za koje su analitičari Uefe pomoću standardiziranih parametara procijenili da su u ovoj sezoni bili najbolji. Momčad, u kojoj se našlo osam Realovac, sastoji se od dva vratara, šestorice obrambenih igrača, petorica veznjaka i jednako toliko ofenzivaca.

Za najbolje vratare proglašeni su Realov Keylor Navas i Romin Brazilac Alisson Becker.

U obrani dominiraju čak trojica Realovaca (Ramos, Varane, Marcelo), a društvo im prave Juventusov Chiellini, Liverpoolov Van Dijk te Bayernov Kimmich.

I u veznoj liniji uočljiva je (očekivana) vladavina osvajača pa su tako, osim Modrića, mjesto pronašli Casemiro i Kroos, uz koje se nalaze Bayernov James i Man. Cityjev De Bruyne.

Liverpool je dobio tek bitku u napadu u koji su uvršteni Salah i Firmino, a tamo su očekivano Ronaldo i Messi te - Edin Džeko!

Idi na 24sata

Komentari 78

  • marinko2 28.05.2018.

    Cudi me da nije zaboravio doc na utakmicu

  • arow 28.05.2018.

    Na zalost Luka nema pravog menadzera vrijedi puno vise od svoje place Pa samo radi usporedbe gdje je u prici Pogba,i jos puno drugih veznjaka bolje placenih a niti blizu Luke Luka kralj

  • Mladen_Podnar 28.05.2018.

    Naravno jedan od najboljih ako ne i najbolji na svom mjestu u svijetu. Osim zaluđenim svastičarima koji će se valjda sada smiriti jer će se uhvatit kartona na kojem piše "zimmer frei" i krenuti na ugibališta na jadranskoj magistrali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare