To je to što me zanima!

Engleski nogometaš rekao da je gej: Spreman sam biti slobodan

U školi su me čak znali pitati: 'Jesi li siguran da nisi gej?', a ja bih im odgovorio: 'ne, nisam'. Tada nisam bio spreman i bila je to velika borba, ali sada jednostavno ne želim više lagati, rekao je Daniels
Vidi originalni članak

Engleski nogometaš Jake Daniels (17), koji inače igra za drugoligaša Blackpool, u intervjuu za Sky News izjavio je da je gej. Jedini Britanac koji je u javnost 1990. izašao s tim priznanjem bio je Justin Fashanu, a osam godina kasnije oduzeo si je život.

Daniels je ispričao da je to prvo obznanio obitelji, a s javnosti je to odlučio podijeliti jer se ne želi više predstavljati kao netko tko nije. 

- Ne mogu se točno sjetiti kada je to bilo, ali mislim da sam s pet ili šest godina znao da sam gej. Stoga već jako dugo živim s lažima. U toj dobi zapravo ne misliš da se nogomet i biti gej ne isprepliću. Mislio sam da ću se jednog dana, kada budem stariji, promijeniti i pronaći djevojku. Ali s godinama sam shvatio da se to ne može baš promijeniti. Ne ide to tako. 

Daniels je imao djevojke, ali isključivo kako bi njegovi suigrači i prijatelji mislili da je heteroseksualac. 

- U školi su me čak znali pitati: 'Jesi li siguran da nisi gej?', a ja bih im odgovorio: 'ne, nisam'. Tada nisam bio spreman i bila je to velika borba, ali sada jednostavno ne želim više lagati - kazao je Daniels koji ima potpunu podršku suigrača i kluba.

- Dugo sam mislio da ću morati skrivati istinu jer sam želio, a sada jesam, postati profesonalni nogometaš. Razmišljao sam o tome da ću morati čekati mirovinu da se otkrijem jer ovdje to niti jedan profesionalac nije napravio. Sada sam siguran i sretan što sam konačno 'ja' - zaključio je. 

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Lucky Luciano1203 18.05.2022.

    Njemu tusiranje nakon tekme izgleda kao svedski stol

  • gnojna družina 17.05.2022.

    Nikog nije briga jesi ti vodokotlic il feg

  • HatersGonnaHate 17.05.2022.

    I šta sada? Hoćeš da ti plješćemo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare