To je to što me zanima!

Englezi su odahnuli: Penale izvode bolje od Nijemaca...

The Sun je utješio sve engleske 'drukere'. Izvukli su statistiku od posljednje četiri sezone. Njemački nogometaši zabijaju 79, Englezi 80 posto penala
Vidi originalni članak

Engleska nogometna reprezentacija je svetinja na Otoku i za navijače najbolja na svijetu, ali ne i kad se spomenu penali. Tada im mrak padne na oči. Englezi su poznati pehisti u udarcima s 'kreča'. Nebrojeno puta su sa velikih natjecanja ispadali zbog tih kobnih 11 metara (EURO 2004. i 2006., oba puta Portugal).
U nedjelju ih u osmini finala čeka Njemačka koja ih je izbacila s polufinala Svjetskog prvenstva 1990. i Europskog prvenstva 1996. godine baš zbog penala.
No, The Sun je utješio sve engleske 'drukere'. Izvukli su statistiku iz posljednje četiri sezone, a u nju su ubrojali sve igrače obje reprezentacije koji su pucali penale u europskim klupskim natjecanjima, Premiershipu i Bundesligi, domaćim kupovima te utakmicama reprezentacije.
Njemački nogometaši su izveli 29 penala i zabili su 23 što daje 79 posto uspješnosti. Englezi su, pak, od 98 pogodili 79, odnosno 80 posto su pogodili.
Najprecizniji je Frank Lampard koji je od 29 penala zabio 26. Sa druge strane Trochowski je realizirao šest od šest.
Međutim navijače 'Tri lava' rastužio je podatak da je David James lošiji od kolege Manuela Neuera sa suprotne strane kad su penali u pitanju. James je 'pročitao' tek 31 posto penala, a Neur 36.


CAPELLO ODABRAO IZVOĐAČE
Izbornik Engleske Fabio Capello već je odabrao petoricu igrača u slučaju da ne bude pobjednika nakon 120 minuta. Lampard, Gerrard, Rooney, Milner i Barry 'hrabriji' su od ostalih.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • zekica 25.06.2010.

    necete ni pucat penale :))))

  • forza barca 25.06.2010.

    švabe će dobit 2:0.za prvi gol će golman engleske falit balun a drugi će mu proć kroz ruke!!!

  • fantimon 25.06.2010.

    kako ce ih Nijemci razvalit

Komentiraj...
Vidi sve komentare