To je to što me zanima!

Eriksen: Sami sebi smo pucali u nogu, da je ona stativa ušla...

'Bili smo ispod svake razine, nismo odigrali kako se očekuje. Prvih 20 minuta smo samo gledali kako nam se igraju s loptom pred očima, a to je ravno samoubojstvu', rekao je Danac Christian Eriksen
Vidi originalni članak

Danski fantazist Christian Eriksen (27) nije skrivao razočarenje porazom svog Tottenhama od Ajaxa (1-0) u prvom polufinalnom dvoboju Lige prvaka.

- Nije bitna formacija u kojoj smo započeli utakmicu. Jednostavno, kasnili smo, bili iza svake lopte. Tek u drugom poluvremenu smo počeli igrati direktnije, ali nitko normalan ne želi igrati kao mi u prvom poluvremenu. Svi smo bili razočarani na poluvremenu jer se nismo mogli nositi s njima na istoj razini. Izgubili smo, ali smo bili bolji u drugom poluvremenu - rekao je Danac za BT Sport.

- Bili smo ispod svake razine, nismo odigrali kako se očekuje. Prvih 20 minuta smo samo gledali kako nam se igraju s loptom pred očima, a to je ravno samoubojstvu posebno protiv momčadi koja teži većem posjedu lopte. Moramo to promijeniti. Pomogli smo im da izgledaju lijepo i omogućili im da misle kako kontroliraju događanja na terenu.

Eriksen nije želio tražiti izlike, iako se mora priznati da su Tottenhamu nedostajali Harry Kane i Heung-Min Son.

- Ne možemo stalno pričati i ozlijeđenima. U polufinalu Lige prvaka nije važno tko igra, trebali smo biti jači. Imamo sreće što su pogodili stativu pred kraj utakmice jer bi s 2:0 za njih utakmica idućeg tjedna bila sasvim drugačija. Moramo se popraviti kako god znamo, ali vjerujemo da ništa nije izgubljeno - zaključio je Eriksen.

Ajaxov trener Erik ten Hag blistao je od sreće.

- Borili smo se kao lavovi. Posebno u prvom poluvremenu, imali smo dobar protok lopte i zasluženo smo zabili gol. Mogli smo im zabiti još koji jer smo u zadnjoj trećini imali puno rješenja, ali nema veze - dobar rezultat - kazao je Erik ten Hag koji je ipak imao par zamjerki na račun svoje momčadi:

- Nismo dobro reagirali nakon zamjena. Više nismo uspijevali sačuvati loptu i puno smo se trošili u trci s njima. Tottenham je preuzeo rizik u igri i bili su opasni, pritisnuli su nas. Moramo lopti cijeniti više, ali bili smo primorani promijeniti sustav igre. Siguran sam da će Englezi izvući pouke iz ove utakmice, ali i mi ćemo. U uzvratu ćemo morati odigrati još bolje nego danas, ali zadovoljan sam našim rastom - završio je nizozemski stručnjak.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • arow 01.05.2019.

    Ali i Eriksen su podbacili totalno

  • 01.05.2019.

    Haha,Aiax je dečko prejak,jednostavno su vas klinci nadigrali u svakoj fazi igre,igraju jednostavno,trče ko furije i tu nema lijeka,čak vam je i vaš trener to skužio!

  • BatoMajkemi 01.05.2019.

    Čudi me da je Ajax toliko jak. Nizozemska liga je dosta ispod talijanske i engleske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare