To je to što me zanima!

Eriksson: Vedran Ćorluka je igrač bez pravih mana

Menadžer Cityja oduševljen je elegancijom u Ćorlukinoj igri i ima namjeru s desnog boka ga premjestiti na jednu od stoperskih pozicija
Vidi originalni članak

Richardu Dunneu i Micahu Richardsu, standardnom stoperskom dvojcu Manchester Cityja stiglo je ozbiljno upozorenje. Sven-Goran Eriksson drži kako je najbolja pozicija Vedrana Ćorluke upravo u središnjici obrane i Dunne i Richards će morati igrati jako dobro da bi zadržali mjesta u momčadi. Richards je zbog ozljede propustio utakmicu protiv Sunderlanda, njegovo mjesto zauzeo je Ćorluka i - oduševio.
- Njegovom već uobičajenom dominacijom u duelima podsjeća na velikana Liverpoola Alana Hansena. Jednako je elegantan u svojim defenzivnim reakcijama i Eriksson vjeruje da nema potrebe da inzistira na oštrini u obrani - piše Manchester Evening News, koji je fasciniran lakoćom kojom Ćorluka riješava opasne situacije.
Šveđanin na klupi Cityja otišao je toliko daleko da je izjavio kako Vedran nema većih mana.
- On je odličan branič, ali je istovremeno i odličan nogometaš. Nakon što oduzme loptu, neće je nabiti. Ima sjajan pregled igre i vrlo je precizan u dodavanjima. Upravo te kvalitete čine Vedrana posebnim kad govorimo o karakteristikama vrhunskih braniča - rekao je Eriksson.
Kako tvrdi menadžer Cityja, budućnost nogometa su centralni braniči koji nisu visoki i snažni, a pritom tehnički loši. Za njega, idealan stoper je igrač koji zna što učiniti s loptom kad je ima u posjedu.
- Vedran nije agresivan, nego elegantan tip braniča. Iako je još mlad, zna čitati igru i jednostavno rješavati probleme. Ne volim kad braniči samo napucavaju na napadače, želim da igramo s puno dodavanja i da je lopta što više u našem posjedu - kaže Šveđanin i dodaje:
- U Vedranovom slučaju, on je svjestan da ritam Premier lige zahtijeva nešto više agresivnosti i brzine. Izuzetno je snažan, ali nema problema s ispunjavanjem tih zahtjeva.
Eriksson je svjestan da Ćorluka s 21 godinom, u svojoj prvoj premierligaškoj sezoni, teško može igrati bez manjih pogrešaka. No tvrdi kako je zadovoljan njegovim dovođenjem jer "će Ćorluka biti sve bolji i bolji".
- Kad ga gledaš sa strane, nisi siguran je li dovoljno brz i okretan. A onda shvatiš da je u svakoj situaciji brz baš onoliko koliko je potrebno da je bez problema riješi - procjenjuje Eriksson i najavljuje zanimljivu mogućnost.
- Znam da je sposoban odigrati i na poziciji zadnjeg veznog. Rekao mi je da je u Dinamu povremeno igrao na toj poziciji.

NAVIJAČI: ĆORLUKA JE VEĆ IGRAČ SEZONE!
Manchester Evening News je na temu "treba li Ćorluka zaigrati umjesto Dunnea ili Richardsa u sredini obrane" pokrenuo i debatu među navijačima.
- Definitivno treba zamijeniti Dunnea! Što prije to bolje - misli navijač Peter Doherty, dok se Steve iz Chorleya ne slaže s njim.
- Njih dvojica su sjajni i mislim da ne bi trebalo gurati Ćorluku. Možda tek onda kad jako dobro nauči engleski. Trenutačno smo ionako odlično pokriveni u središnjici obrane - misli Steve.
- Da nije Elana, Ćorluka bi bio najveće pojačanje Cityja ove sezone! - dodao je isti navijač.
- Što ga više gledam, sve sam više uvjeren da je igrač vrhunske klase i veliko "Svensterovo" pojačanje - kaže "Paul Lake's Knee", koji nije jedini oduševljen "Čarijevim" igrama.
- Znam da još nije ni Božić, ali u mojim očima Ćorluka je brzo postao najbolji igrač Cityja ove sezone - kaže "woohoo".
Sasvim je očito, Vedran Ćorluka je postao omiljen među navijačkom populacijom brže nego je to itko očekivao...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • joja 13.11.2007.

    čarli je legenda, a nije bez veze bosanske krvi to čarli pokaži im kako se igra

  • vedran_zgb 13.11.2007.

    za repku je bio uguran u vatru bas protiv engleza u ZGu i pokazo je da mu je mjesto u repki i da nema sanse da ga vise ista osim ozljede izbaci iz nje...a za engleske obrambene igrace on je doktor nauke sto se tehnike i pregleda igre tice...ne bi ga djabe jedan ericsson hvalio tolko da nije vrhunski igrac...on moze po meni igrat u vise manje bilo kojem evropskom klubu...samo naprijed charli...

Komentiraj...
Vidi sve komentare