To je to što me zanima!

VIDEO Erupcija na Poljudu: Pogledajte Kalinićevu golčinu

Zatresle su se poljudske tribine od euforije, 'eksplodirala' klupa Hajduk. Kalinić je dotrčao do svojih suigrača, skinuo dres i žestoko proslavio gol protiv najvećeg rivala
Vidi originalni članak

Krcati Poljud i fantastična atmosfera u trećem ovosezonskom derbiju između Hajduka i Dinama. Puno borbe i želje, iskre su frcale na sve strane, ali samo su golovi falili da začine sve.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk je u zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL srušio Dinamo na Poljudu i zakomplicirao borbu za naslov prvaka. Približio se 'modrima na svega minus četiri i pet kola prije kraja gledat ćemo paklenu završnicu našeg najdražeg HNL-a.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, puno prekršaja, sudara i izležavanja zbog čega smo vidjeli čak deset minuta sudačke nadoknade. No, u drugom poluvremenu je konačno živnula utakmica. 

Hajduk nije imao što čekati, samo pobjeda mu je trebala da ostane u igri za naslov prvaka pa su domaćini bili opasniji i ofenzivniji u nastavku. I isplatilo im se u 63. minuti za eksploziju oduševljenja na krcatom Poljudu. 

Kalinić je kombinirao s Mikanovićem na desnoj strani šesnaesterca, desni bek mu je dodao loptu, napadač Hajduka je cimnuo Oršića, namjestio se na ljevicu i briljantno pogodio suprotni kut za veliko vodstvo Hajduka 1-0! Obrana gostiju morala je tu puno bolje reagirati, a Livaković je samo pogledom ispratio loptu. Nije stigao ni trepnuti. 

POGLEDAJTE VIDEO GOLA 

Zatresle su se poljudske tribine od euforije, 'eksplodirala' klupa Hajduk. Kalinić je dotrčao do svojih suigrača, skinuo dres i žestoko proslavio gol protiv najvećeg rivala. Na kraju, ispostavilo se, za pobjedu.

Do kraja utakmice Dinamo je preuzeo inicijativu, ali nije uspio zabiti i ludo slavlje moglo je početi na Poljudu. Hajduku je pobjeda bila nužna ako žele da snovi o naslovu ostanu živi, a Nikola Kalinić je majstorijom riješio pitanje pobjednika. 

Inače, Kalinić je u prošlom derbiju ostao bez učinka, a sada je zabio 'modrima' prvi put nakon 13 godina! Posljednji put je protiv najvećeg rivala bio precizan u finalu Kupa 2009. godine kada je bilo 3-0, a on je bio strijelac dva gola. Dinamo je tada osvojio Rabuzinovo sunce nakon penala. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 21.04.2022.

    Jadna li vam baba svim hrvatskim klubovima na ljeto u europi,odavno losiji nogomet se nije igrao kao sto se igra zadnji 15kola!!!!Sramota od nogometa!!!Samo realni fanatici nogometa ce ovo dislajkat!

  • inot55 20.04.2022.

    Čestitam Hajdukovcima na pobjedi, a Kopića treba potjerati. Dinamo će najvjerojatnije biti prvak ali kako ćemo sa njim igrati Europu.

  • robinjo1121 20.04.2022.

    Šta dižete tog Hajduka a sutra će ga nabiti H.Dragovoljac,tako daj malo ohladite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare