To je to što me zanima!

Estonske spasiteljice su prve trojke na Olimpijskim igrama

Sve tri blizanke istrčale su olimpijsku normu od dva sata i 45 minuta, no još nije sigurno da će sve tri u Rio. Rok za postavljanje norme je 1. lipnja, pa se dogoditi da neka četvrta Estonka istrči bolji rezultat
Vidi originalni članak

Kroz olimpijsku povijest bilo je puno primjera blizanaca i blizanki na istim Igrama, ali nikad se nije dogodilo da istodobno nastupaju trojke. Estonske sestre Leila, Liina i Lily Luik u Riju bi trebale ispisati povijest.

Sve tri blizanke istrčale su olimpijsku normu od dva sata i 45 minuta, no još nije sigurno da će sve tri u Rio. Rok za postavljanje norme je 1. lipnja, pa se teoretski još može dogoditi da neka četvrta Estonka istrči bolji rezultat i izbaci jednu od sestara, jer u atletici na Igrama smije biti samo troje predstavnika u istoj disciplini.

Sestre Luik rođene su 14. listopada 1985. godine, a osim što su najbolje estonske maratonke, sve tri su izvrsne plivačice, koje su godinama ljeti radile kao spasiteljice. Najbolja među njima je Leila, čiji je osobni rekord 2.37:11 sati (za usporedbu, ženski svjetski rekord je 2.15:25), a to znači da nijedna od njih neće konkurirati za medalju, no one su na sjajnom putu da ostvare svoj san.

Prvi put zajedno su nastupile na Europskom prvenstvu u Zürichu prije dvije godine jer bi ranije barem jednu od njih zaustavila ozljeda. No i tada su bile jasne:

- Trio za Rio naš je životni san!

Ne pojavi li se iznenada neka brža Estonka, u kolovozu će ga i ispuniti.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • bakaslis 25.04.2016.

    Pravi komadi.... Bravo...Estonija

  • nokia1000 25.04.2016.

    I nisu neke lepotice,ko da ih je rv-at .ravio :DD

  • Azrijel_1 25.04.2016.

    u mojim mislima je cetvorka

Komentiraj...
Vidi sve komentare