To je to što me zanima!

'Euforija nam neće pomoći, od junaka do idiota je mali korak'

Novi broj Kickera donosi priču o belgijskoj reprezentaciji kao novom hitu europskog nogometa. Tim je povodom intervju dao i izbornik 'crvenih vragova' Marc Wilmots
Vidi originalni članak

Belgija je, podsjetimo, u skupini A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nakon četiri je kola na vrhu zajedno s Hrvatskom, obje reprezentacije imaju po deset bodova. Već je sada prilično izvjesno da će Hazard, Fellaini, Witsel, Kompany, Vermaelen i društvo biti najveći suparnici Štimčevim izabranicima na putu do Brazila.

- Deset bodova iz četiri utakmice su u redu, ali prevelika euforija nam neće pomoći. A i Njemačka nam je protiv Švedske (od vodstva 4-0 do 4-4, op. a.) pokazala što se događa kad se opustiš. Jasno je da je moj posao trenutno vrlo zabavan, ali kod trenera se uvijek gleda samo rezultat, a od junaka do idiota je mali korak - poručio je Wilmots.

Otkrio je potom i tajnu belgijske nogometne eksplozije.

- Kompany, Vertonghen i Vermaelen već godinama igraju zajedno. Još su na EP U21 prije pet godina bili zajedno u polufinalu, a sada apsolutno žele plasman na veliko natjecanje. A kao dodatak njima, pojavili su se mladići poput Witsela i Hazarda. Klubovi poput Standarda iz Liegea danas sjajno rade s juniorima, a mnogi naši mladi odlaze u inozemstvo i tamo igraju na najvišoj razini.

Uspjesi nogometaša imaju pozitivan učinak i na podijeljenu naciju.

- Rasprodali smo stadion u Bruxellesu u posljednje tri utakmice, što prije,čini mi se, nije bio slučaj. Bili Flamanci ili Valonci, ljude spaja nacionalna momčad. To je trenutno možda i naš najveći uspjeh. No, bit ću zadovoljan tek ako se nakon 12 godina ponovno plasiramo na SP.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Vitalijklicko 22.10.2012.

    E prijatelju nemoj se previse nadat jer ces ic u dodatne kvalifikacije za drugoplasirana momcad protiv hrvatske nemate sanse ona prva utakmnica koju ste igrali imate srece jer onaj gol sto je vas igrac sad neznam kako mu je ime zabio to nebi ni Neuer ni casillas obranio tako da smiri tenzije jer necete prec centar protiv hrvatske u Zagrebu cemo vas naguzit sa 3 4 gola razlike

Komentiraj...
Vidi sve komentare