To je to što me zanima!

Euro: Turska preokretom u drugom dijelu do pobjede

Turci su u drugom susretu skupine A pobijedili Švicarsku 2-1 u sudačkoj nadoknadi i ostali u igri za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva
Vidi originalni članak

Turska je u drugom susretu skupine A pobijedila Švicarsku na St. Jakob stadionu u Baselu 2-1 nakon što su domaćini vodili 1-0 poslije prvog dijela. Ovom pobjedom Turci su ostali u igri za plasman u četvrtfinale. Prvo poluvrijeme se igralo po kiši, a teren je bio natopljen vodom i bili su vrlo teški uvjeti za igru. Nakon prvih petnaestak minuta utakmice nije bilo nijedne ozbiljnije prilike. Prvi su ozbiljnije zaprijetili domaćini, kad je Inler u 18. minuti pucao s 25 metara, ali je Volkan Demirel obranio. Nekoliko minuta kasnije Turci su stvorili veliku gužvu u švicarskom šesnaestercu, ali nije bilo gola. Ponajbolji švicarski veznjak Tranquillo Barnetta odlično je pucao iz slobodnjaka u 25. minuti, ali je Demirel opet odličan. Dvije minute kasnije velika prilika za Turke, ali je siguran gol spriječila vratnica. Švicarci su poveli u 32. minuti. Najmlađi igrač na Europskom prvenstvu Eryn Derdiyok izbjegao je zaleđe, prošao po desnoj strani, nabacio na drugu vratnicu, gdje je bio Hakan Yakin i postigao gol za vodstvo Švicaraca. Nekoliko minuta potom Yakin je promašio prazan gol na ubacivanje Behramija. U drugom dijelu je stala kiša te smo vidjeli kvalitetniji nogomet. Na početku je Barnetta pucao pokraj gola Demirela. Turci su izjednačili u 57. minuti. Nihat je ubacio s desne strane, a Semit Sentürk, kojeg je Fatih Terim tek uveo u igru, sjajno skače i glavom zabija za izjednačenje. No, pogriješio je i švicarski vratar koji je imao loptu na rukama. Do kraja utakmice su se izmjenjivale šanse na obje strane, a u 83. minuti je Švicarska imala meč loptu. Odigrali su čistu kontru s pet igrača, no Yakin je slabo pucao s ruba kaznenog prostora, a Demirel je sjajno obranio. I kad su već svi mislili da će susret završiti remijem, Turci su dali gol u sudačkoj nadoknadi. Arda Turan je izbacio iz ravnoteže dvojicu Švicaraca i s vrha šesnaesterca pogodio za 2-1.

EUROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO SKUPINE A

Švicarska - Turska 1-2 (Yakin 32. / Semih Sentürk 57., Turan 90.+2)

YAKIN: POBIJEDILA JE SRETNIJA MOMČAD
Slavljem 2-1 protiv domaćina Švicarske, za kojeg je četvrtfinale ostalo tek nedosanjan san, Turci su ostali u kombinaciji za drugi krug...
- Zaslužili smo ovu pobjedu. Švicarci su bili nervozni, a mi smo pogodili s izmjenama igrača - zaključio je Hamilt Altintop.
- Teško je naći prave riječi. Dva puta smo odigrali dobro, a u ovoj utakmici ispali smo naivni u posljednjoj minuti. Pobijedila je sretnija momčad - izjavio je jedini strijelac za Švicarsku Hakan Yakin. (TS)

Idi na 24sata

Komentari 5

  • torcida_4ever 12.06.2008.

    stvarno mi je zao! nepodnosim turke!!

  • zeljko_ri 11.06.2008.

    Turkey..we eat the turkey ..vidjet će te vi već protiv Čeha u slijedećoj utakmici :)

  • garincha3 11.06.2008.

    Mada sam zbog turaka izgubio na listiću,drago mi je zbog njihove pobjede i borbenosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare