To je to što me zanima!

Eurobasket 2015.: Hrvatska je nositelj, igrat će sa Slovenijom

Fiba je unijela još jednu novost u ždrijeb za Europsko prvenstvo. Četiri domaćina su mogla birati jednog protivnika u skupini, a naša delegacija izabrala je Sloveniju...
Vidi originalni članak

Europski ogranak Fibe odredio je jakosne skupine uoči ždrijeba Europskog prvenstva, na kojem će i Hrvatska biti jedan od domaćina. Ždrijeb je zakazan za studeni.

Sva četiri polufinalista iz Slovenije 2013. godine, Španjolska, Litva, Francuska i Hrvatska, smještena su u prvi bubanj, a osim toga, domaćini Eurobasketa dobili su mogućnost biranja jednog protivnika iz preostalih jakosnih skupina.

Hrvatska je kao gosta izabrala Sloveniju, Francuska Finsku, Njemačka Tursku, a Latvija Litvu. To ujedno znači da u uvodnoj skupini Eurobasketa u Zagrebu neće igrati Srbija.

Jakosne skupine:

  1. Hrvatska, Francuska, Litva, Španjolska 
  2. Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska
  3. Grčka, Latvija, Bosna i Hercegovina, Turska
  4. Italija, Poljska, Belgija, Makedonija
  5. Njemačka, Izrael, Češka, Gruzija
  6. Rusija, Nizozemska, Island, Estonija
Idi na 24sata

Komentari 28

  • Dado SnežaRadusinović 27.09.2014.

    šta je to prpica a?hahahaahah što niste SRBIJU izabrali ??prpa ja ja pa kako i ne bi kad znate,da smo vam trn u oku uvek bili ahahhahahhahaaha SALE,RAŠIĆ,BOGDANOVIĆ.......

  • 27.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • Imbra Grabarić 27.09.2014.

    Evo mene nakon 7 dana kazne, kaj da velim bil sam isprovociran, sve u svemu normalno je da smo si slovence izabrali, njih 14 bu enormno potrošili u Zagrebu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare