To je to što me zanima!

Euroliga: Već šesti naslov prvaka za košarkaše CSKA

CSKA je pobijedio su Maccabi 91-77 u finalnoj utakmici završnog turnira Eurolige u Madridu, te se dokopali svog 6. naslova europskog prvaka
Vidi originalni članak

U reprizi finala otprije dvije godine iz Praga CSKA je ponovno potvrdio dominaciju i dokazao da je najbolja momčad na početku novog tisućljeća. Oko 1000 njihovih navijača na koncu je nadglasalo vojsku od 7000 fanova u žutom i što je više odmicala utakmica kraju, njihova pjesma bila je sve glasnija. Na krilima najkorisnijeg igrača utakmice Trajana Langdona i J.R. Holdena, koji im je s dvije trice donio prednost na početku drugog poluvremena, CSKA je stigao do konačnog slavlja.
Naš Nikola Vujčić sjajno je otvorio utakmicu, no trener Sherf ubrzo ga je stavio na klupu, a kad je postalo jasno da će pobjeda otići na rusku stranu, više ga nije ni uvodio u igru.
- Što reći, nego da je CSKA bio prejak za nas - rekao je Vujo, koji je finale završio s dva poena, pet skokova i jednom asistencijom.
Na ljestvici najuspješnijih trenera Ettore Messina izjednačio se sa četiri titule s Pedrom Fernandezom, Aleksandrom Gomeljskim i Božidarom Maljkovićem, a osvajao ih je dvaput s Kinderom te dvaput s Moskovljanima.
U utakmici za 3. mjesto Siena je u produžetku svladala Tau Ceramicu naših Nevena Spahije i Zorana Planinića, a Zoki je na isteku 40. minute promašio polaganje za pobjedu. Susret je završio s pet poena, tri skoka i dvije asistencije.

HRVAT DOBRO ODSUDIO FINALE
Veliku čast na Final Fouru u Madridu dobio je splitski sudac Srđan Dožai (na slici sasvim desno), kojem su čelni ljudi Eurolige povjerili da sudi finale između Maccabija i CSKA.
- Za odluku sam saznao na dan utakmice u 14 sati, jer je takav običaj i inače da se suci ovakvih utakmica određuju u zadnji čas - rekao je nakon susreta Dožai, koji je, prema općem sudu s kolegama Koukoulekidisom i Hierrezuelom dobro odsudio finale. Dožai je već sudio polufinale Final Foura u Tel Avivu i polufinale između Maccabija i Siene u Madridu.

FINALA ULEBOVE EUROLIGE
2001. Kinder - Tau 3-2 u seriji
2002. Panathinaikos - Kinder 89-83
2003. Barcelona - Benetton 76-65
2004. Maccabi - Skipper 118-74
2005. Maccabi - Tau 90-78   
2006. CSKA - Maccabi 73-69
2007. Panathinaikos - CSKA 93-91
2008. CSKA - Maccabi 91-77

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare