To je to što me zanima!

'Europljani' najplaćeniji igrači MLS-a, predvodi ih Beckham

Američka profesionalna liga očito cijeni europske nogometaše. Igrači koji su stigli sa 'starog kontinenta' najplaćeniji su u MLS-u. Najviše zarađuje David Beckham
Vidi originalni članak

Engleski nogometaš David Beckham iz LA Galaxyja je, očekivano, najbolje plaćeni igrač u američkoj profesionalnoj ligi (MLS).

Zajednica igrača MLS igre objavila je podatke koji pokazuju da najbolje zarade ostvaruju nogometaši koji su karijeru izgradili u Europi. Beckham godišnje zarađuje 6.5 milijuna dolara godišnje, računajući bonuse i ostale garancije koji prate njegovu osnovnu plaću od 5.5 milijuna dolara. Prate ga dvojica igrača New York Red Bullsa, Francuz Thierry Henry sa 5.6 i Meksikanac Rafael Marquez sa 4.6 milijuna dolara zarade. Obojica su tijekom karijere igrali za Barcelonu.

Na četvrtom mjestu je 31-godišnji irski napadač Robie Keane iz LA Galaxyja, koji je u kalifornijski klub stigao iz Tottenhama. On godišnje zarađuje 3.4 milijuna dolara. Njegov i Beckhamov suigrač iz LA Galaxyja, najbolji strijelac u povijesti američke nogometne reprezentacije Landon Donovan, zaokružuje popis petorice najbolje plaćenih igrača MLS lige sa zaradom od 2.3 milijuna dolara godišnje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • braco1 18.09.2011.

    David Beckham - Soccer player Los Angeles Galaxy/AC Milan - Born: 1975 United Kingdom - Married - Children: 4 Annual: USD 40,000,000.00 Monthly: USD 3,333,333.00 Weekly: USD 800,000.00 Daily: USD 160,000.00

  • igasb5 17.09.2011.

    čuj molim te,Ladon Donovan u članku "europljani" u MLS ligi. Isto kao i Marquez. Tko je tu glu.?

  • Tsubasa Ozora 17.09.2011.

    ovi koji su na listi najplaćenijih u MLS-u bi imali mjesto u bilo kojem većem klubu u europi, možda ne onim najvećim tipa Man Utd, Real, Barca itd, ali u ekipama koje igraju i bore se za euro kupove bi sigurno igrali.. da ih ne plaćaju toliko nikada vjerojatno nebi došli u MSL, jer da im je toliko stalo do promocije nogometa u SAD-u igrali bi za džabe.. ovako spajaju ugodno s korisnim, došli su u polu-profesionalnu ligu koja je 60-70% slabija od europskih liga, igraju sa pola gasa, dobro su plaćeni i ne moraju naporno trenirati.. gdje ćeš bolje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare