To je to što me zanima!

Europska komisija uz Uefu: Ni mi ne želimo SP svake 2 godine

Fifin plan, prvotno predložen od Saudijske Arabije i podržan od strane Arsenea Wengera, ima podršku nacionalnih saveza u Africi i Asiji, no nogometni navijači ne podržavaju ideju o SP-u svake dvije godine
Vidi originalni članak

Europska nogometna federacija (Uefa) na čelu s predsjednikom Aleksandrom Čeferinom zaprijetila je Fifi da će bojkotirati Svjetsko prvenstvo ako se bude igralo svake dvije godine, a podržala ga je i Europska komisija koja kaže da komercijalni interesi ne mogu biti ispred zdravlja nogometaša i želja navijača.

NASTAVLJA SE SUKOB Čeferin zaprijetio Fifi: Bojkotirat ćemo Svjetsko prvenstvo ako se bude igralo svake dvije godine

- U potpunosti dijelim zabrinutost Uefe o mogućnosti igranja Svjetskog prvenstva svake dvije godine. Europa je svjetski epicentar nogometa i imamo dužnost sačuvati model koji poštuje želje navijača, dobrobit igrača i općenito globalni sportski kalendar - rekla je Margaritis Schinas, dopredsjednica Europske komisije za 'Promociju europskog načina života'.

Podsjetimo, Fifin plan, prvotno predložen od Saudijske Arabije i podržan od strane Arsenea Wengera, ima podršku nacionalnih saveza u Africi i Asiji, no po anketi koju je provela Fifa prošlog tjedna, fanovi najvažnije sporedne stvari na svijetu ne podržavaju Mundijal koji bi se održavao svake dvije godine. 

NA JEDNU UTAKMICU Fifa kaznila Mađarsku zbog rasizma: Zabranila joj navijače

- Kao bivši nogometaš, bojim se da bi došlo do ozbiljnog rizika za zdravlje igrača, prisiljenih svake godine sudjelovati na ljetnim natjecanjima visokog intenziteta umjesto dužih pauza za oporavak u godinama u kojima nema velikih reprezentativnih natjecanja - rekao je bivši poljski nogometaš Tomasz Frankowski koji obnaša dužnost dopredsjednika sportske grupe Europskog parlamenta.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo je svoju premijeru imalo u Urugvaju 1930. te se od tada održava svake četiri godine izuzevši 1942. i 1946. kada se nije igralo zbog Drugog svjetskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gogogoran 24.09.2021.

    Pa ako se ne mogu dogovorit neka onda igraju svake tri godine,nije ni prekratko ni predugo razdoblje između dva prvenstva.

  • HatersGonnaHate 24.09.2021.

    logično da ne želite jer onda se EP neće ni igrati pa manje para vama :)Ali slazem se da je SP svake dvije godine glupost, prvenstva trebaju biti svake 4 godine da se generacije izmjene i da gledaš neke nove ekipe.

  • GNKDALTON 23.09.2021.

    HAJDUK živi vječno♥️💙♥️💙

Komentiraj...
Vidi sve komentare