To je to što me zanima!

Europska liga četvrto kolo: Dinamo je izgubio od Ajaxa

Dinamo je na Maksimiru izgubio od Ajaxa (0-2). Za Nizozemce su golove dali Pantelić i De Zeeuw, a Dinamo je u utakmici dobio dva crvena kartona
Vidi originalni članak
Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Tomečak, Vrdoljak, Callelo, Morales, Sammir - Sivonjić
Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Emmanuelson - De Zeeuw, Enoh, De Jong - Anita, Pantelić, Suarez

Počela je utakmica na praznom sradionu. Na desnom krilu od prve minute igra mladi Tomečak, dok je u napadu Dinama Ilija Sivonjić. Grk Papadopulous na klupi će čekati svoju priliku. U 8. minuti Morales je loše zahvatio jednu loptu, šteta, jer bila je to sjajna prilika.
GOOOL!!! U 13. minuti Marko Pantelić je zabio nakon slobodnjaka Emmanuelsona. U Dinamu nitko nije pratio srpskog napadača i on je iz blizine poslao loptu u mrežu modrih.
Sivonjić je u 16. minuti uzvratio, ali njegov udarac brani golman Ajaxa. Dinamo izgleda potresen nakon gola. Jedino iz greške Dinamo može do šanse. Tomečak je tako 'pročitao' namjeru braniča Ajaxa, krenuo prema golmanu, ali s igračem na leđima, nije uspio zaprijetiti. Akciju je traljavim udarcem završio Sammir.
Butina spašava Dinamo u 26. minuti, opet prekid i opet nema nikoga od Dinamovih braniča blizu. Dinamov golman sjajno odbija u korner. Ne uspijeva Dinamo napraviti neku šansu, a kamoli ugroziti Ajax. još je 12 minuta do poluvremena, a Ajax i dalje napada.
Kakav potez Cufrea. Laktom je udario Suareza i crveni karton! Možda malo i prestrogo...
Odmah Dinamo uzvraća, kontra Tomečaka i sivonjića koju ovaj zadnji upropaštava na najgori način. Sam na 11 metara puca, a lopta jedva dolazi do golmana. I druga sjajna obraa Butine, u 40. minuti spašava Dinamo! Kruno iz igre vadi Moralesa, ulazi stoper Barbarić.
GOOOL!!! Suarez je pobjegao po desnoj strani i asistirao De Zeeuwu koji zabija za 2-0 u 45. minuti.
Gotovo je prvo poluvrijeme.
Počelo je drugo poluvrijeme. Nakon dosta vremena u Dinamovu postavu ušao je Chago umjesto Vrdoljaka. Dinamo pokušava, ali nije lako igrati s igračem manje, a s druge strane još stoji Ajax. Pola sata prije kraja utakmice, Ajax je zadovoljan vodstvom, dok Dinamo ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti Nizozemcima. Tomo Butina u 61. minuti spašava Dinamo od katastrofe. Skinuo je Tomo Suarezu, a napadač Ajaxa išao je jedan na jedan. Opasno Ajax plete mrežu oko Dinamova gola, srećom, nema ništa od trećeg gola. Do kraja je još dvadeset minuta. Još jedan crveni karton za Dinamo! Callelo je dobio drugi žuti karton u 73. minuti i Dinamo ima dva igrača manje. Lako se ovaj engleski sudac Mike Dean prima kartona. Emmanuelson u 75. minuti sjajno puca iz slobodnjaka, ali Butina još bolje reagira. U Dinamu ulazi Ibanez umjesto Sivonjića. Minuta je 78., a Dinamo se nada barem sačuvati mrežu do kraja. Tomislav Butina, opet je čovjek sjajno reagirao, skinuo Pantelićev udarac... Spasio je Dinamov golman svoju momčad od katastrofe. Kad će taj kraj, kao da se pitaju igrači Dinama. Još je pet minuta do kraja utakmice. Ibanez u 90. minuti puca iz slobodnjaka, ali siguran je goman Ajaxa. Odmah uzvraća Suarez koji je majstorskim lobom pokušao prevariti Butinu, ali ne da se Dinamov golman. Igra se sudačka nadoknada. Gotovo je! Nakon tri minute sudačke nadok nade, kraj. Dinamo je u Maksimiru pred praznim tribinama izgubio od Ajaxa 2-0. To je i kraj nadanja za prolaz dalje u Europi.
Idi na 24sata

Komentari 31

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 09.11.2009.

    pantelic je bjezo preko njiva 91

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 09.11.2009.

    be yourself...jedna rijec: slasticarna

  • Srbin 05.11.2009.

    ISKRENO dobro ste prosli. Da je Ajax hteo da da jos koji gol to bi i ucinio sa LAKOCOM, ali verovatno nisu hteli da se umaraju. Ocekujem i od Partizana istu igru kao i Dinamo veceras, no MOZDA oni nesto i urade jer igraju protiv Briza koji je dosta slabiji od Ajaksa,ali NEVERUJEM.

Komentiraj...
Vidi sve komentare