To je to što me zanima!

Europski derbiji igrat će se u Indiji i Kini?!

Poput NFL i NBA momčadi i europski nogometni klubovi uskoro će igrati prvenstvene utakmice izvan kontinenta - u Aziji ili Americi
Vidi originalni članak

Samo je pitanje vremena kad će se prvenstvene utakmice europskih klubova, pa i one u Ligi prvaka, početi igrati izvan Staroga kontinenta - u Aziji ili Americi. Tako tvrde stručnjaci poput Joea Baileya, menadžera koji je osmislio organizaciju NFL utakmice Miami - New York Giants na Wembleyu.
- Bila bi to sjajna stvar za nogomet - kaže Eggert Magnusson, vlasnik West Hama.
Računica njega i ostalih vlasnika klubova je jasna. Utakmice u Kini ili Indiji, primjerice, značile bi novu “vojsku” navijača, a uz njih idu dresovi. Dvije trećine prihoda od prodaje klupskih suvenira izvan Velike Britanije engleski klubovi već ostvaruju na azijskom tržištu. Najveći magnet je Indija, zemlja sa 1,1 milijardom stanovnika od kojih oko 400 milijuna gleda najvažnije utakmice kriketa. A tek Kina. Za deset, najkasnije 20 godina, promjene su neizbježne. Pogledajte samo unatrag: 1987. Liga prvaka zvala se Kup i igrali su je samo prvaci, englesko prvenstvo osvojio je Everton, a ukupna zarada englekih klubova od TV prava iznosila je deset posto od onoga što danas inkasira svaki engleski prvoligaš.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gmolak 31.10.2007.

    Ajde svako smeće koje dođe iz vana je super a ono što je tu u hrvatskoj ne valja.Smeće od američkog nogometa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare