To je to što me zanima!

Europski Dinamo! 'Modri' potopili 'žutu podmornicu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U 1. kolu skupine D Europske lige Dinamo je na Maksimiru dobio Villarreal. Dinamo je poveo u 18. preko Rukavine, a za 2-0 u 80. zabio je Sammir
Vidi originalni članak

Više od 20.000 navijača na maksimirskom stadionu u 13. minuti vikalo je: "Hoćemo pobjedu!". Vidjeli su da se može protiv Villarreala. Da nisu ti Španjolci svemirci. Pet minuta nakon toga, fenomenalna lopta Sammira za Rukavinu i ludilo na Maksimiru. "Modri" su poveli. Pred kraj prvog dijela s tribina se orilo: Ole, ole!". Dinamo je držao loptu, poigravao se sa sedmom momčadi španjolske lige, a izmoreni igrači Villarreala nikako nisu mogli do lopte. Nije se znalo tko je Dinamo, a tko momčad iz Primere. Sammir je bio nezadrživ. Lopta u njegovim nogama bila je sigurnija nego novac u švicarskoj banci. Brazilac je vrtio i 'lomio' Španjolce kako je htio. A tek obrana. Tonel i Bišćan igrali su kao da se znaju 10 godina. Obojica neprelazni i nepogrešivi. Ogroman i zaslužen pljesak dobili su Dinamovi igrači nakon prvog poluvremena. A onda drugi dio. Pa neće valjda kao na Poljudu, pribojavali su se navijači. Ali nisu se trebali bojati. Dinamovi igrači istrčali su iz tunela i "pomeli" Španjolce s terena. Nezadrživo su "harali" Sammir i društvo. Dobili su igrača više nakon crvenog kartona Senne, a onda bum - kontra. Cufre je povukao sa svoje polovice, dao najboljem igraču utakmice, a Sammir je zabio za kraj prekrasne europske večeri. Dugo će se pričati o ovoj utakmici, a klubovi iz liga Petice više neće na Maksimir dolaziti bez standardnih igrača. Zapravo, mogu, a ovako će proći...

TONEL: NISMO IGRALI DOBRO NEGO PERFEKTNO

Podcijenili su nas, nisu počeli u najjačem sastavu i dobili su što su zaslužili, rekao je Portugalac Tonel koji je protiv Villarreala bio jedan od najboljih na terenu.
- Očekivao sam da možemo odigrati dobro. Ali nije bilo tako. Mi smo igrali perfektno. Publika je bila naš 12. igrač, nosila nas cijelu utakmicu i hvala im. Puno im hvala - rekao je Tonel.
Igrači Villarreala uglavnom su iz svlačionice izlazili pognutih glava, kao da ni sami nisu bili svjesni što ih je pogodilo.
- Nisu nam dali da razvijemo našu igru, imali smo problema s prijenosom lopte. Ali ništa još nije gotovo - pomalo diplomatski rekao je Capdevila.
Za razliku od Španjolaca, dinamovci su s Maksimira odlazili s osmijehom od uha do uha.
- Ispoštovali smo sve što je trener od nas tražio i samo moramo ovako nastaviti. Puno je lakše i nama u napadu kada obrana odigra tako dobro - rekao je Sammir koji je protiv Španjolaca zabio drugi i asistirao Rukavini za prvi gol.
- Ma Sammir... Sammir je u fantastičnoj formi. Kakvu je samo loptu odigrao... - rekao je Rukavina i dodao:
- S trenerom smo se fantastično pripremili za ovu utakmicu, igračima Villarreala nismo dali da razviju svoju igru i mislim da još svi skupa nismo svjesni što smo napravili.
I Ante smatra da bi Sammir trebao dobiti poziv iz HNS-a:
- Da, Sammir zaslužuje poziv. Nije bitno što je Brazilac, on svaku utakmicu može riješiti jednim potezom. A to treba reprezentaciji.
Dinamov golman Ivan Kelava nije imao previše posla, a i ono što je išlo u gol, rutinski je obranio.
- Mislim da Dinamo dugo, dugo nije imao ovako kvalitetnu obranu. Znali smo sve slabosti Villarreala, i odlično ih iskoristili. E, da nam je netko rekao da ćemo bii prvi nakon 1. kola - rekao je Kelava koji se dobro sjeća kad je Dinamo zadnji put ovako igrao. Bilo je to 1998. godine protiv Celtica kada je za Dinamo navijao s istočne tribine.

<< VAHA: NISAM JA KRIV, SAMMIR I DRUŠTVO JESU <<<

Idi na 24sata

Komentari 68

  • skeletor83 16.09.2010.

    svaka čast dinamo ,a bbb su u kinu jedu kokice i plaču

  • stec 16.09.2010.

    zoo iz maksimira na djelu

  • meca2 16.09.2010.

    ljudi ne dizite ih toliko....oni jos nisu nista napravili....tek sad moraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare