To je to što me zanima!

Europski prvak Šarić do rane prednosti na prvenstvu države

U partiji sa Sašom Martinovićem europski šahovski prvak Ivan Šarić u završnici je žrtvovao kvalitetu da bi jakim lovačkim parom i slobodnim pješakom doveo protivnika u bezizlazan položaj
Vidi originalni članak

U 4. kolu 18. Zatvorenog pojedinačnog prvenstva Hrvatske najveći favorit prvenstva, europski šahovski prvak Ivan Šarić postigao je treću pobjedu i povećao svoju prednost pred najopasnijim suparnicima.

U partiji sa Sašom Martinovićem u završnici je žrtvovao kvalitetu da bi jakim lovačkim parom i slobodnim pješakom doveo protivnika u bezizlazan položaj.

Branitelj naslova prvaka Marin Bosiočić neočekivano je pretrpio prvi poraz. Hrvoje Stević mu je hrabro žrtvovao damu za topa i laku figuru da bi stvorio opasnog slobodnog pješaka na centralnoj liniji. U velikim komplikacijama Stević je vidio potez više i zasluženo izborio pobjedu.

Pred velikim uspjehom bio je i Puljanin Nenad Ferčec, koji je žrtvom figure doveo Mladena Palca u težak položaj. No, umjesto da nastavi napad prihvatio je miroljubivu ponudu. Remijem nakon velike borbe završene su i preostale tri partije

Rezultati 4. kola:

  • Kuljašević-Kovačević B. remi
  • Šarić I. - Martinović 1-0
  • Bosiočić - Stević 0-1
  • Brkić - Šarić A. remi
  • Jovanović - Kožul remi
  • Palac - Ferčec remi

Poredak poslije 4. kola:

  1. Šarić I. 3,5 boda
  2. Stević i Jovanović 2,5
  3. Kožul, Kovačević B., Kuljašević i Brkić 2
  4. Martinović, Palac, Šarić A., Ferčec i Bosiočić 1,5 bod
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare