To je to što me zanima!

Europski prvak u raspadu? Dva igrača otišla jer nema novca...

Aktualnog prvaka Lige prvaka, makedonski Vardar 'jedu' financijski problemi. Samo u veljači klub su napustila dva igrača, a sudeći prema rukometnim kuloarima, neće biti posljednji koji će to napraviti...
Vidi originalni članak

Dvostrukog osvajača Europe - skopski Vardar - napustila su u veljači već dva igrača. Prvo se oprostio Dainis Krištopans i to prije isteka važećeg ugovora zbog financijskih problema. Priključio se najjačoj ligi svijeta - Bundesligi, točnije, berlinskim Füchsima. Neisplaćene plaće rezultirale su odlaskom latvijskog diva visokog 215 cm u Berlin do kraja sezone, a zatim od jeseni u PSG.

Drugi otkaz dao je Pavel Atman vrativši se u domovinu Rusiju. Ondje će zaigrati za moskovski Spartak s kojim je potpisao ugovor do kraja sezone. Iz istog je razloga kao i Krištopans otišao i Atman, a isto je učinio i 2014. kada je također napustio Skopje, odnosno, otišao iz Metalurga.

Vardaru su se financijski problemi nagovijestili i ranije, neki igrači su otišli, među njima i naš Igor Karačić. 

- Ovo je čudesan klub. Ponos ne samo Makedonije nego cijelog Balkana. Kad su nas svi otpisali mi smo opet došli na vrh Europe. Vardar... Čudo od kluba! - rekao je nakon prošlosezonske osvojene Lige prvaka Igor Karačić uz nadu da će Vardar ipak opstati. Sada, pola godine kasnije problemi su veći nego ikada. Krpaju se s 300 eura. 

Među onima koji su ostali u Skoplju nakon raspada sistema je i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Čupić (33), koji je u Vardar stigao 2016. Treći je najbolji strijelac s 41 golom nakon Rusa Timura Dibirova (57) i sada već bivšega igrača  Dainisa Krištopansa (42 gola).

RASULO U PRVAKU EUROPE Čupićev je klub na koljenima: Krpamo kraj s krajem s 300 €

- Jako je teško, nema novca. Većina momčadi nije primila plaću pola godine. Dobivamo samo dio - rekao je njemački reprezentativac Christian Dissinger (28), koji igra na poziciji lijevog vanjskog.

- S 300 eura možete krpati kraj s krajem. Ali svejedno je to psihološki stresna situacija i ne pomaže - dodao je Dissinger u razgovoru za Rhein-Neckar Zeitung.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • nefer 14.02.2020.

    jedino što je vrijedilo ove sezone u Vardaru je bio Christopan, Scube, Kalaraš, te donekle Pelko i ostareli Stoilov i Čupić ... Dissinger je bio često ozlijeđen i van forme, a u zadnjim utakmicama Dibirov je promašio nebrojeno zicera.. Alžirski vratar Kalifa je bio jako promenljiv i zbog toga u nemilosti navijača... ovaj put Vardaru prijeti krah i gubitak domaće titule, raspad koji se dogodio ženskoj ekipi, također zbog novca...

  • Rakinator 13.02.2020.

    Dissinger, odličan bi bio za Zagreb, treba im šuter uz Božovića, ali konzistentniji, jer Božović svako malo ili solira ili radi neki glupi faul u napadu. Žiga Mlakar na DV, plus Dissinger na LV mljac kombo. I naravno još Vlado Matanović kao rezerva, a uskoro i kad Horvat ode u penziju prvo desno krilo.

  • california pinguins 12.02.2020.

    postao smijesan sport.. danas igras za zagreb.. sljedeci tjedan si potpisao za kielce... u 4mjesecu ides u vardar do kraja sezone na posudbu a onda si u psg od ljeta jer si vec potpisao ugovor .. komedija

Komentiraj...
Vidi sve komentare