Obavijesti

Sport

Komentari 15

Čupićev je klub na koljenima: Krpamo kraj s krajem s 300 €

Čupićev je klub na koljenima: Krpamo kraj s krajem s 300 €
1

Jako je teško, nema novca, većina momčadi nije primila plaću pola godine. Psihološki je stresno, rekao je suigrač bivšega hrvatskog reprezentativca Christian Dissinger koji jedva čeka odlazak

VIDEO

Prvih dana lipnja Skoplje je gorjelo zbog rukometaša Vardara koji su drugi put u tri sezone postali europski prvaci. Na ulicama glavnoga grada Sjeverne Makedonije slilo se 250.000 ljudi kako bi pozdravili Igora Karačića i društvo.

No to je daleka prošlost za one koji su u njemu ostali nakon što je ruski milijarder Sergej Samsonenko, zbog problema s financijama, otišao iz kluba.

Pokretanje videa...

06:26

Među onima koji su ostali u Skoplju nakon raspada sistema je i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Čupić (33), koji je u Vardar stigao 2016. Treći je najbolji strijelac s 41 golom nakon Rusa Timura Dibirova (57) i Latvijca Dainisa Krištopansa (42 gola).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jako je teško, nema novca. Većina momčadi nije primila plaću pola godine. Dobivamo samo dio - rekao je njemački reprezentativac Christian Dissinger (28), koji igra na poziciji lijevog vanjskog.

- S 300 eura možete krpati kraj s krajem. Ali svejedno je to psihološki stresna situacija i ne pomaže - dodao je Dissinger u razgovoru za Rhein-Neckar Zeitung.

Brojni igrači samo čekaju kraj sezone i istek ugovora da se izvuku iz ove situacije. Krištopans će u PSG, Rus Daniil Šiškarev u Veszprém, Slovenac Staš Skube u Hannover, Rus Pavel Atman u Spartak Moskvu, a Dissinger u Sporting.

Samsonenko, vlasnik lanca kladionica, kupio je Vardar 2014. za 81.000 eura i obvezao se godišnje ulagati milijun i pol eura. No više nije mogao.

- Od sedam godina u sportu, ovo je treća u kojoj se mučim iz dana u dan u financiranju kluba konstantnim posuđivanjima i zaduživanjima. Osim toga, imam u svojoj tvrtki više od 5000 zaposlenih, tu su i njihove obitelji i ne želim ih ugrožavati konstantno uzimajući novac za sport - pravdao se lani.

Usprkos problemima, Vardar odlično gura u SEHA ligi. U svojoj je skupini A, nakon deset kola, vodeći s osam pobjeda i dva poraza, koliko ima i Motor iz Zaporožja.

Situacija je lošija u Ligi prvaka gdje u 11 kola ima četiri pobjede, remi i šest poraza, ali i dalje drži šesto mjesto u skupini B koje mu jamči osminu finala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub