To je to što me zanima!

Europski velikani na rubu očaja, a došli su po zlato

Neki su otvoreno najavili pohod na svjetski tron, neki mu se potajno nadali. No velika europska šestorka na putu je da nakon 1. kruga ode kući
Vidi originalni članak

Čak su i Talijani, koji godinama na papiru nisu izgledali slabiji, poručili cijelom svijetu:
- Dolazimo u JAR otići do kraja. Mi znamo kako se osvaja Svjetsko prvenstvo.
Golemi optimizam velike europske šestorke nestao je već nakon nekoliko dana. Umjesto mirnog puta prema nokaut fazi, bore se da već nakon prvog kruga ne spakiraju kofere i krenu kući. Navijači su im na rubu očaja, reprezentatvci isto, a javnost udara po njima iz 'svih oružja'. Doduše, još imaju šanse da sve loše što su napravili izbrišu, da se nekako dočepaju osmine finala i vrate poljuljani optimizam. Pa čak i Francuzi, iako je njihova priča oko prolaska na rubu znanstvene fantastike. Stotine milijuna eura vrijedni igrači u rukama 'cirkusanta' Domenecha postali su samo jedno golemo razočaranje. Ali sigurno neće biti jedini...

GOL RAZLIKA GLAVNI KRITERIJ PROLASKA DALJE
U slučaju istog broja bodova u osminu finala će momčad koja ima bolju gol razliku. Tek ako obje reprezentacije imaju istu gol razliku, odlučivat će međusobni omjer. Ako su i u tom segmentu dvije reprezentacije poravnate, bolja je ona koja je zabila više golova. U slučaju da su u svim tim segmentima isti, u osminu finala će proći reprezentacija s boljim Fifinim renkingom.

PORTUGAL - RONALDO NIJE SVEMOGUĆ

Remi protiv Obale Bjelokosti nije tragedija, ali jest igra Portugalaca. Potpuno su bezopasni, a Cristiano Ronaldo nije svemoguć.



ŠPANJOLSKA - ONI SU DOŠLI NA MATURALAC
U JAR su stigli prepuni samopouzdanja, rekli su da se osjećaju kao da su na maturalcu. Ali Švicarci su ih brzo 'probudili'.

ENGLESKA - A MISLILI SU SE PROŠETATI
Nakon ždrijeba Otok je već razmišljao o protivniku u osmini finala. Sad su na dobrom putu da osminu finala ni ne vide.

FRANCUSKA - SAD NJIMA TREBA FAIR-PLAY
Kakve li ironije. Za prolazak im treba poštenje Urugvaja i Meksika, točnije da oni ne odigraju neriješeno. Malo tko u to vjeruje.

ITALIJA - NJIMA 'ČIZMA' NE VJERUJE
Iako njihova situacija zasad nije alarmantna, Italija ne vjeruje u Lippijevu reprezentaciju. Misle da će završiti kao Francuzi.

NJEMAČKA - NESTALA IDILA U 90 MINUTA
Poigrali su se s Australijom, poletjeli u nebo, ali brzo je stigao bolan udarac. Nijemci moraju dobiti Ganu ili bi mogli kući.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_37063 20.06.2010.

    bosnia mi imamo bar nesto, cin se ti mos pohvaliti sa svojm repkom, dodatnim kval i strahom protiv portugala na domacem terenu, draze mi je da prime 5 komada od engelza nego da odigraju prid domaceom publikom bunker

  • srkinho 20.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • rt dobre nade 20.06.2010.

    A Slovenija???

Komentiraj...
Vidi sve komentare