To je to što me zanima!

Europsko prvenstvo: Topolovec ispala u prvom krugu turnira...

Bivša kadetska viceprvakinja svijeta izgubila je ipponom od Ukrajinke Oleksandre Starkove koja je potom na isti način izgubila od Kosovarke Majlinde Kelmendi
Vidi originalni članak

Hrvatska judoka u kategoriji do 52 kg Tihea Topolovec nije uspjela proći prvi krug natjecanja na Europskom prvenstvu koje je u četvrtak započelo u ruskom Kazanju.

Bivša kadetska viceprvakinja svijeta izgubila je ipponom od Ukrajinke Oleksandre Starkove koja je potom na isti način izgubila od Kosovarke Majlinde Kelmendi, ponajbolje svjetske judašice u posljednje dvije godine.

Bio je to prvi nastup hrvatskih predstavnika na EP-u u Kazanju, gdje će u petak na tatami izaći hrvatska olimpijska Marijana Mišković Hasanbegović i Andrea Đaković, obje u kategoriji do 63 kg.

Mišković Hasanbegović pokušava izboriti mjesto u olimpijskom turniru, za što se boduje i nastup na EP-u, a prva suparnica joj je Nizozemka Franssen od koje je poražena na posljednjem SP-u. Đaković će se boriti s Francuskinjom Loko koja nastupa pod belgijskom zastavom.

Glavni hrvatski aduti u Kazanju će na tatami u subotu: aktualna juniorska prvakinja svijeta Brigita Matić te Ivana Maranić u kategoriji do 78 kg; viceprvakinja Europe do 23 godine Ivana Šutalo u kategoriji iznad 78 kg te Zlatko Kumrić viceprvak Europe do 23 godine u kategoriji do 100 kg, koji se bori za nastup na OI.

Brigitu Matić u 1. kolu čeka Francuskinja Tcheumeo, a Ivanu Maranić Britanka Powell. Ivana Šutalo će se boriti protiv Bjeloruskinje Sluckaje, a Kumrića čeka Moldavac Tachii.

U nedjelju će se u ekipnom dijelu natjecanja boriti perspektivna ženska hrvatska reprezentacija koja će, nažalost, biti u oslabljenom sastavu, jer se zbog ozljede ramena u Kazanju ne natječe Barbara Matić koja je već osigurala olimpijsku vizu u kategoriji do 70 kg.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Van zakona 23.04.2016.

    Bilo bi profesionalno da ste napisali barem jedan članak o tome da se naša Ivana Habazin danas u Stockholmu bori za WBC-ov naslov svjetske prvakinje u supervelteru protiv Mikaele Lauren

  • OM Sai Baba 23.04.2016.

    očekivao sam više od male. rastura slabiju konkurenciju u jačoj se pogubi. pitanje je hoće li uopće ikad uspjeti realizirati svoj potencijal u seniorkama.

  • gladijator 21.04.2016.

    Evo zašto Kosovu treba skinuti blokadu na sve sportove!

Komentiraj...
Vidi sve komentare