To je to što me zanima!

Everton penalima preko Uniteda do finala FA Cupa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon što u 120 minuta igre u polufinalu FA Cupa na Wembleyju nije bilo golova, odlučivali su penali. Tragičari su ispali Berbatov i Ferdinand
Vidi originalni članak

Hvala Bogu, imali smo golmana koji nas je izvukao. Jer dugo smo se mučili dok nismo odabrali igrače koji će pucati, rekao je mendažer Evertona David Moyes nakon velikog uspjeha njegova Evertona. Dan nakon što je Chelsea otišao u finale preokretom protiv Arsenala, klub iz Liverpoola prošao je Manchester United. Bez Cristiana Ronalda, ali i najvećeg dijela prvotimaca, United nije bio dovoljno opasan.
- Manchester je Manchester, bez obzira u kakvom sastavu. I da su igrali sami 14-godišnjaci, teško bismo ih dobili - rekao je Moyes.
Iako je momčad Alexa Fergusona bila nešto bolja, pravih šansi nije bilo svih 120 minuta. I na red su došli penali. Moyes je nekako uspio pronaći petoricu, ali već prvi je pogriješio. Tim Cahill je pucao preko gola, no izvukao je Amerikanac Tim Howard. Golman Evertona obranio je prva dva pokušaja Uniteda, udarce Berbatova i Ferdinanda. Do kraja su za Everton zabijali Baines, Neville, Vaughn i Jagielka pa je slavlje Evertona moglo početi.
- Jesmo vježbali penale? Jesmo, ali znate li kako to izgleda? Uzmeš loptu i opališ. Ako golman pogodi stranu, obranit će, ako ne pogodi, neće - govorio je odlično raspoloženi Moyes. Finale je na rasporedu 30. svibnja, s druge strane bit će Chelsea. Everton već 14 godina nije osvojio FA Cup.
- Ovo je doista fantastičan uspjeh, velika nagrada mojim igračima za uloženi trud. Budemo li ovakvo igrali i u finalu, naslov će biti jako blizu - misli menadžer Evertona.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Aliensb 20.04.2009.

    Neka su ispali

  • cedo 20.04.2009.

    naravno del gledo sam utakmicu o5 je bio nezaobilazan kao i citavu sezonu

  • dell boy 19.04.2009.

    Jel Vidic dao go?

Komentiraj...
Vidi sve komentare