To je to što me zanima!

Everton svladao 'mornare' i preuzeo četvrto mjesto

Everton je pobjedom nad Portsmouthom opet preuzeo četvrto mjesto na ljestvici, preotevši ga tako gradskom rivalu Liverpoolu
Vidi originalni članak

U posljednjoj utakmici 28. kola engleskog prvenstva, Everton je na Goodison Parku pobijedio Portsmouth 3-1. Everton je ovom pobjedom opet preuzeo četvrto mjesto na ljestvici, preotevši ga gradskom rivalu Liverpoolu. Redsi su nakon pobjede u gostima nad Boltonom 3-1 uživali na toj poziciji nepuna tri sata...
U dojmljivoj predstavi na Goodison Parku domaćin je poveo već u 48. sekundi utakmice, kada je nakon slobodnog udarca i odbijene lopte glavom pogodio Ayegbeni Yakubu. Do poluvremena su ''mornari'' uspjeli izjednačiti. Dogodilo se to u 38. minuti. S lijeve strane je nisku loptu ubacio Glen Johnson, a Jermain Defoe je samo okrznuo loptu koja je odsjela u mreži, što je bilo dovoljno da se njegovo ime upiše u listu strijelaca.
Ipak, Everton je bio bolja momčad, što je uspio potvrditi s dva gola u nastavku. Vrlo lijepu akciju za 2-1 u 73. minuti pokrenuo je Steven Pienaar, nakon čijeg je centaršuta australski reprezentativac Tim Cahill glavom zakucao loptu u mrežu za vodstvo domaćina. Pobjedu Evertona potvrdio je svojim drugim pogotkom na utakmici Yakubu u 81. minuti.
Niko Kranjčar odigrao je za goste svih 90 minuta. Imao je dva pokušaja prema golu, 40 dodavanja od kojih 85 posto točnih, te tri osvojene lopte.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mistok 02.03.2008.

    Od kada je otplovi benjani mornari su u svakoj tekmi pred halvrijom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare