To je to što me zanima!

Evo gdje gledati derbi Dinama i Osijeka: Ide se na sve ili ništa

Tko god da pobijedi napravit će značajan iskorak prema tituli prvaka. Utrka za prvaka HNL-a dugo nije bila ovako zanimljiva. U današnji derbi momčadi ulaze potpuno izjednačenje (14-3-3) sa po 45 bodova
Vidi originalni članak

Dinamo i Osijek od 17.30 sati će se u derbiju 21. kola po 94. put sučeliti u HNL povijesti. 'Modri' do sada imaju 62 pobjede, 'bijelo-plavi' 10, dok je 23 dvoboja završilo bez pobjednika. No, rijetko su u povijesti njihovih susreta ulozi bili ovako visoki, Dinamo i Osijek danas se bore za naslov prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Majer i Petković uoči Osijeka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I utrka za prvaka HNL-a dugo nije bila ovako zanimljiva. U današnji derbi momčadi ulaze potpuno izjednačenje (14-3-3) sa po 45 bodova s tim da Dinamo ima bolju gol razliku (+29) od Osijeka (+18).

A i prednost domaćeg terena je na strani zagrebačke momčadi. Da se utakmica igra u Osijeku... E, tu bi 'bijelo-plavi' imali značajnu prednost jer otkako je stigao, Nenad Bjelica još ne zna za poraz u Gradskom vrtu, a u devet utakmica ostvario je devet pobjeda.

Dinamo favorit

Tko je favorit? Kladionice jasno u tu ulogu stavljaju Dinamo, koeficijent na pobjedu 'plavih' je 1,90 ili 2, a na Osijekovu 4 ili 4,10. Iako je Bjeličina družina u boljoj formi i u pet ovogodišnjih utakmica nije primila gol.

No, Dinamo je taj koji prosječno više završava derbije u svoju korist dok su Osječani jači na 'malim' utakmicama. No, sve apsolutno ništa ne znači jednom kada igrači izađu na teren. Jedan događaj može promijeniti tijek susreta i odrediti značajke ishoda.

Na sve ili ništa

U prilog Osijeku ide granitna obrana koju igraju, u 20 ligaških susreta primili su samo 15 golova i dinamovci će morati igrati na najvišoj mogućoj koncentraciji kako bi probili Bjeličin zid.

Tko god da pobijedi u današnjem derbiju napravit će značajan iskorak prema tituli prvaka, a obje momčadi htjet će sva tri boda. Animozitet koji se stvorio u posljednje vrijeme jednostavno ne bi trebao dozvoliti da utakmica završi bez pobjednika.

Derbi Dinama i Osijeka, odnosno televizijski prijenos uživo s Maksimira, možete pratiti od 17.30 sati na Areni Sport 3. Utakmici će prethoditi emisija uoči derbija koja počinje u 17 sati.

Anketa 24sata:

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Priroda ponašanja 27.02.2022.

    Kako to? kako to? kako to? da na HTV više nema prijenosa ne svjetskih derby utakmica. Žalosno, jučer ni Hajduk-Rijeka a danas ni Osijek-Dinamo. Dosta mi je selim se u Irsku LoL (komentar je naravno sprdnja al zaista dal naš htv nije u stanju prenijeti niti jednu utakmicu kao što je derbi)

  • jela7 13.02.2021.

    Sta na sve ili nista? Bit ce ziheraska utakmica 0:0

  • 13.02.2021.

    A cuj ovog gdje gledat. Imamo Hrvatsku. Gledat možeš gdje hoćeš. Naravno ne zaboravi platit HRT-u 80kn za ništa! Možeš u ovrsi zavšit i izgubit stan. Jbg. to je nama naša borba dala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare