To je to što me zanima!

Evo gdje gledati Hrvatsku protiv Armenije u pripremama za Euro

"Vatreni" još nikad nisu igrali protiv Armenaca, a nisu ni u Velikoj Gorici. Danas će se te dvije stvari poklopiti, a gosti s istoka kontinenta poslužiti kao mogućnost isprobati taktike i igrače
Vidi originalni članak

Armenija je jedna od svega pet europskih reprezentacija s kojima naša nogometna reprezentacija nikad nije igrala, uz Crnu Goru, Albaniju, Luksemburg i Farske Otoke.

Od danas to više neće biti slučaj jer Zlatko Dalić izvest će "vatrene" prvi put u Velikoj Gorici u prvoj pripremnoj utakmici pred Euro upravo protiv sunarodnjaka Henrika Mhitarjana.

POGLEDAJTE VIDEO: "Vatreni" u Velikoj Gorici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I dok zvijezde Rome nema u reprezentaciji jer rješava produljenje ugovora, 90. selekcija na Fifinoj ljestvici borit će se protiv svjetskog viceprvaka koji je znao muku mučiti i s takvim momčadima (sjetite se Jordana na Rujevici).

Rezultat, dakako, nije u prvom planu, već isprobavanje nekih taktičkih varijanti. Izbornik Zlatko Dalić u najavnoj konferenciji za medije jasno je rekao da će priliku dobiti svi igrači pa će iskoristiti pravo na svih šest zamjena.

- Nešto ćemo isprobavati, ovo je zadnji test u kojem možemo nešto "kemijati". Sačuvat ćemo neke igrače, ali nam je važan i dobar rezultat. Želimo pobjedu za bolju atmosferu, nećemo kalkulirati već ćemo igrati punom snagom. No, rasporedit ćemo minutažu, u dva poluvremena ćemo igrati i dva različita sistema - kazao je Dalić.

Naravno, bilo bi dobro napumpati samopouzdanje golijadom, ali Armenija je zadnjim rezultatima pokazala da nije kanta za napucavanje. Nanizala je osam utakmica bez poraza, od čega je zadnjih pet pobjeda. Padali su Gruzijci, Makedonci, Lihtenštajn, Island i Rumunjska.

Utakmica na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, na kojem navijači nemaju pravo pristupa, počinje u 18 sati, a sudit će trojka iz Bosne i Hercegovine na čelu s Lukom Bilbijom. Prava televizijskog prijenosa ima Nova TV, a uvodna studijska emisija počinje u 17.20.

Hrvatska će do prve utakmice na Euru protiv Engleske 13. lipnja na Wembleyu u Londonu odigrati još generalku protiv Belgije ovu nedjelju u Bruxellesu.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Idi na 24sata

Komentari 29

  • st.hrvatska 01.06.2021.

    Naravno. Pa neće protiv Engleske kemijati. Mi nismo nacija od 40 000 000 pa imamo 4000 000 igrača. Naravno da tražimo rješenja u ovakvim utakmicama. Tko se sjeća debakla Francuza nakon što su nepošteno prošli Irsku. Nitko, imali su 10 godina crnila i gubili protiv Ovčiji otoka. Sad su opet najbolji. Teško da će se Rusija ponoviti više, treba biti zadovoljan i kad izgubiš par utakmica.

  • sata2k4 01.06.2021.

    Kad Dalić kaže da će isprobavat to onda znači da uhodava izliku za poraz

  • Superheroj s Podunavlja 01.06.2021.

    Kad Dalić kaže da će isprobavat to onda znači da uhodava izliku za poraz.

Komentiraj...
Vidi sve komentare