To je to što me zanima!

Evo gdje gledati spektakularno finale Lige prvaka City - Chelsea

"Građani" su favoriti za uhati trofej iako su izgubili posljednje dvije utakmice "plavaca", a na tribinama se očekuje oko 12.000 engleskih navijača. Kovačić juri po nastavak niza hrvatskih osvajača u LP
Vidi originalni članak

Zadnja utakmica klupske sezone, okršaj za uhati trofej i naslov prvaka Europe: Manchester City i Chelsea na Dragãu pred 12.000 navijača.

Oproštajna utakmica Sergija Agüera za "građane", devet godina nakon što je zabio gol QPR-u u posljednjim sekundama za prvi prvenstvenu titulu za City nakon 44 godine. Sad mu može donijeti i povijesni europski naslov i sa stilom otići u Barcelonu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Najsretniji sam čovjek na svijetu što sam ovdje. Ovo je privilegij i čast. Pokušat ćemo i dati sve od sebe, sve što trebamo je biti iskreni i pokušati pobijediti - rekao je Pep Guardiola, trener Cityja.

- Kao dijete sanjate o ovakvim utakmicama, kao kad gledate mjesec: toliko je daleko. City i Bayern su igrali najbolji nogomet u Europi prošle i ove sezone, a mi pokušavamo smanjiti razliku. U nogometu to možete u 90 minuta - kaže Thomas Tuchel, trener Chelseaja, koji je u lanjskom finalu u Lisabonu izgubio s PSG-om od Bayerna.

Plavci napadaju s hrvatskim reprezentativcem Mateom Kovačićem, gladni novog trofeja nakon što su šokirali City u finalu FA kupa, a potom ga dobili i u Premiershipu.

Kova lovi već četvrtu Ligu prvaka, ali prvi bi put trebao i nastupiti u finalu nakon što je triput s Realom bio gledatelj. Prognoze su, doduše, da će početi s klupe jer se vraća nakon ozljede.

Pogledate li tradiciju u zadnjih osam sezona, ne mora brinuti jer u svakom finalu od 2013. slavio je neki Hrvat. Bilo bi lijepo da se i Kova vrati u reprezentaciju uoči Eura kao europski prvak.

Španjolac Antonio Mateu Lahoz dijelit će pravdu na stadionu Porta, a Manchester City po kladionicama je favorit (2) naspram Londončana (4,10).

Lopta će s centra krenuti u 21 sat uz prijenos na kanalima PlanetSport 1 i HTV 2, a uvodne studijske emisije počinju sat vremena ranije. Internetski prijenos unutar Hrvatske dostupan je na servisu HRTi.

Očekivane postave

  • Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Stones, Ruben Dias, Zinčenko - Bernardo Silva, Fernandinho, Gundogan - Mahrez, De Bruyne, Foden
  • Chelsea (3-4-3): Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell - Pulišić, Werner, Mount
Idi na 24sata

Komentari 33

  • aaerts 29.05.2021.

    Pa da je hrt korektna televizijska kuća sigurno bi prenosila utakmicu , a ne bi plaćali lihvarske tele operatera da gledamo jbnu utakmicu , žalosno..

  • miho2 29.05.2021.

    Nekim cudom ovo imamo na hrtu😂

  • FDNY👨🚒 29.05.2021.

    Ajmo Kova !!I Povedi nas na Euru

Komentiraj...
Vidi sve komentare