To je to što me zanima!

F1 momčad Haas ipak je izbacila sina bliskog Putinova prijatelja

Kao i ostatak F1 zajednice, momčad je šokirana i tužna zbog invazije Ukrajine i želi brz i miran završetak sukoba, propćili su iz američke momčadi koja je raskinula sve veze s ruskim milijarderom
Vidi originalni članak

Ruska invazija na Ukrajinu ima dalekosežne posljedice i na svijet sporta. Nakon što su brojni svjetski savezi kaznili ruske i bjeloruske sportaše i momčadi ili ukinule neka natjecanja na njihovu tlu, američka momčad Formule 1 Haas odrekla se ruskog vozača i sponzora.

Nikita Mazepin (23) tako neće biti partner Nijemcu Micku Schumacheru (22) u sezoni koja počinje za dva tjedna u Bahreinu iako je obavio zimska testiranja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinci oborili ruski helikopter

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također, Haas je raskinuo ugovor s tvrtkom Uralkali, ruskim proizvođačem kalijeva gnojiva u vlasništvu ruskog milijardera i prijatelja Vladimira Putina Dimitrija Mazepina (53), Nikitina oca, čije je ime stajalo uz njih u nazivu momčadi prošle sezone.

"Haas F1 momčad odlučila je raskinuti naslovno sponzorstvo s Uralkalijem i vozačem Nikitom Mazepinom. Kao i ostatak F1 zajednice, momčad je šokirana i tužna zbog invazije Ukrajine i želi brz i miran završetak sukoba", priopćili su iz Haasa.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) dozvolila je ruskim i bjeloruskim vozačima da nastupaju na utrkama kao neutralni sportaši, no iz britanskog Silverstonea nakon toga priopćili su da im oni neće dozvoliti nastup.

Nikita Mazepin nije ostvario zapažene rezultate u premijernoj F1 sezoni. Pet puta je odustao, a najbolji mu je plasman 14. mjesto s Velike nagrade Azerbajdžana. Završio je samom začelju poretka vozača.

Rusa bi u bolidu trebao zamijeniti brazilski Amerikanac Pietro Fittipaldi (25), unuk dvostrukog prvaka Formule 1 Emersona Fittipaldija (75), koji je 2021. u Abu Dhabiju bio zamjena Francuzu Romainu Grosjeanu (35).

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 051 07.03.2022.

    MotoGP Bastianini beštija dobila na Ducatiju!!!

  • Nap* 06.03.2022.

    Placeni vozac

  • đuro kojotovski 05.03.2022.

    Najgore od svega toga je što će priliku dobiti još jedan koji je podmazan, a ne onaj koji je izniman talent i odličan vozač..

Komentiraj...
Vidi sve komentare