Obavijesti

Sport

Komentari 9

F1 momčad Haas ipak je izbacila sina bliskog Putinova prijatelja

F1 momčad Haas ipak je izbacila sina bliskog Putinova prijatelja

Kao i ostatak F1 zajednice, momčad je šokirana i tužna zbog invazije Ukrajine i želi brz i miran završetak sukoba, propćili su iz američke momčadi koja je raskinula sve veze s ruskim milijarderom

VIDEO

Ruska invazija na Ukrajinu ima dalekosežne posljedice i na svijet sporta. Nakon što su brojni svjetski savezi kaznili ruske i bjeloruske sportaše i momčadi ili ukinule neka natjecanja na njihovu tlu, američka momčad Formule 1 Haas odrekla se ruskog vozača i sponzora.

Nikita Mazepin (23) tako neće biti partner Nijemcu Micku Schumacheru (22) u sezoni koja počinje za dva tjedna u Bahreinu iako je obavio zimska testiranja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinci oborili ruski helikopter

Pokretanje videa...

Rat u Ukrajini 00:36

Također, Haas je raskinuo ugovor s tvrtkom Uralkali, ruskim proizvođačem kalijeva gnojiva u vlasništvu ruskog milijardera i prijatelja Vladimira Putina Dimitrija Mazepina (53), Nikitina oca, čije je ime stajalo uz njih u nazivu momčadi prošle sezone.

"Haas F1 momčad odlučila je raskinuti naslovno sponzorstvo s Uralkalijem i vozačem Nikitom Mazepinom. Kao i ostatak F1 zajednice, momčad je šokirana i tužna zbog invazije Ukrajine i želi brz i miran završetak sukoba", priopćili su iz Haasa.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) dozvolila je ruskim i bjeloruskim vozačima da nastupaju na utrkama kao neutralni sportaši, no iz britanskog Silverstonea nakon toga priopćili su da im oni neće dozvoliti nastup.

Nikita Mazepin nije ostvario zapažene rezultate u premijernoj F1 sezoni. Pet puta je odustao, a najbolji mu je plasman 14. mjesto s Velike nagrade Azerbajdžana. Završio je samom začelju poretka vozača.

Rusa bi u bolidu trebao zamijeniti brazilski Amerikanac Pietro Fittipaldi (25), unuk dvostrukog prvaka Formule 1 Emersona Fittipaldija (75), koji je 2021. u Abu Dhabiju bio zamjena Francuzu Romainu Grosjeanu (35).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...