To je to što me zanima!

F1 raskinula ugovor s Rusima!

Formula 1 može potvrditi da je ugovor s Velikom nagradom Rusije raskinut što znači da Rusija u budućnosti neće imati utrku, stoji u priopćenju
Vidi originalni članak

Već prvih dana ruske invazije na Ukrajinu čelnici FIA-e i Formule 1 odlučili su otkazati Veliku nagradu Rusije koja se trebala održati 25. rujna u Sočiju, a Rusi su i dalje tvrdili da postoji mogućnost da se utrka održi. Ipak, sada je potvrđeno da se zasigurno neće održati jer Formula 1 je raskinula postojeći ugovor s "Russian Grand Prixom".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Formula 1 može potvrditi da je ugovor s Velikom nagradom Rusije raskinut što znači da Rusija u budućnosti neće imati utrku - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, VN Rusije vozi se od 2014. u Sočiju, a od sljedeće godine trebala se prebaciti u Sankt Petersburg gdje je prvotno bilo predviđeno da će se održavati do isteka ugovora, odnosno 2025. godine. Ipak, bivši Lenjingrad neće dočekati domaćinstvo F1 utrke.

SERGEJ STAHOVSKI Ukrajinski tenisač: Javio mi se Đoković, a Federer i Nadal izabrali su da će radije šutjeti...

Velika nagrada Rusije tako odlazi u povijest! Rekorder po broju pobjeda je Britanac Lewis Hamilton sa pet  (2014., 2015., 2018., 2019., 2021.) slavlja u Sočiju, Finac Valtteri Botas slavio je dvaput (2017., 2020.), dok se Nijemac Nico Rosberg jednom popeo na najvišu stepenicu na pobjedničkom podiju. 

- FIA Formula 1 Svjetsko prvenstvo posjećuje zemlje širom svijeta s pozitivnom vizijom ujedinjavanja ljudi i nacija. Šokirani i tužni gledamo razvoj događaja u Ukrajini i nadamo se brzom i mirnom rješenju sadašnje situacije. U četvrtak navečer Formula 1, FIA i momčadi su raspravljale o poziciji našeg sporta i zaključili smo, uzimajući u obzir i mišljenje svih relevantnih dionika, da je u sadašnjim uvjetima nemoguće održati Veliku nagradu Rusije - priopćili su ranije iz Formule 1, a kasnije raskinuli sve veze s Rusima.

PRATITE IZ MINUTU U MINUTU Bitka za gradove Mariupolj i Kijev: Ukrajina želi osigurati slobodan odlazak civila s bojišta PORUČIO VIDEOPORUKOM Zelenskij: 'Ako netko misli da se Ukrajinci boje ili se predaju - ne zna ništa o Ukrajini. Idite kući'

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nap 03.03.2022.

    Nece sw formula 1 vise nikad vozit ne samo u sociju nego u rusiji .mozda turska ili portugal zamijene soci neki spominju sepang.

  • Klokan92 03.03.2022.

    Svi normalni su okrenuli leđa okupatoru koji ubija civile po ukrajni!

  • domo 03.03.2022.

    Ma to je jednostavno svijet uzvratio rat rusima koji će morati podleći pritisku sa svih strana i srediti Putina jer izolirani neće dugo moći tako živjeti. Ovo je možda prilika da se ruski narod konačno riješi diktature i konačno počne živjeti normalno. Što duže podržavaju diktatora to će im biti gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare