To je to što me zanima!

F1 svijet je odahnuo: Max Mosley potvrdio da odlazi

Predsjednik FIA-e na kojeg se u zadnje vrijeme više nego ikada bacano 'drvlje i kamenje' rekao da se neće kandidirati za novi mandat
Vidi originalni članak

Formula 1 bila je milimetrima daleko od potpunog kaosa, raspada sistema. Momčadi su prijetile istupanjem iz natjecanja, a za sve probleme krivile su Maxa Mosleya, predsjednike Svjetske federacije autosportova (FIA). Kompromis je na kraju pronađen, ali izgleda da se Mosley usput umorio od svih problema koje mu je donijela ova funkcija.
- Neću se kandidirati za novi mandat na za predsjednika FIA-e. To je moja definitivna odluka - rekao je Mosley i razveselio gotovo sve čelnike momčadi. I dobar dio ljubitelja Formule 1, jer jako je malo onih koji su zadovoljni njegovim posljednjim potezima (ograničenje budžeta i neobične tehničke finese). Izbori za predsjednika bit će u listopadu, ali na njima po svemu sudeći neće biti dosadašnjeg predsjednika.
- Članovi FIA-e rade velik pritisak na mene da ostanem na čelu organizacije, ali neću potpustiti, neću se predomisliti - kaže Mosley, koji je odlazak najavio još prije mjesec dana. Kada su se iz Udruženja momčadi javili s porukom kako su "ponosni što su otjerali Mosleya", umalo su postigli kontraefekt.
- To su rekli? E u tom slučaju bih se mogao i predomisliti - poručio je tada Mosley. Nije se predomislio, ostao je pri svojoj odluci i na kraju je učinio konačnom. Zna i koga bi volio vidjeti na poziciji na kojoj je proveo posljednjih 16 godina.
- Jean Todt! Mislim da bi on bio najbolje rješenje - rekao je Mosley.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bojan430 16.07.2009.

    konačno se maknula ta perverzna seljačina...a sad se nek on svima ispriča...derpe

  • god of war 16.07.2009.

    napokon,ovo mi je odmah uljepšalo noć..što je je...nek se prdonja maken napokon,i kako je već reka,jean tod je idealna osoba ja mislim,ili pak neko mlađi ko ima iskustva i dobre vizije/planove za F1 i njen ostanak na vrhu automobilistikih natjecanja

  • BravoHGT 15.07.2009.

    Imam novog kandidata za predsjednika (fie).. dr. ivo sanader covjek stvoren za tu poziciju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare