To je to što me zanima!

FA kup: U osmini finala United protiv Arsenala

U osmini finala FA kupa najveću pažnju izaziva dvoboj Manchester Uniteda i Arsenala. Portsmouth se sastaje s Preston North Endom
Vidi originalni članak

U sjedištu nogometnog saveza Engleske obavljen je ždrijeb osmine finala FA Kupa. Po prvi puta u posljednjih 50 godina svi dvoboji 16-ine finala su okončani bez ponovljenih utakmica pa su poznati svi sudionici osmine finala. Najzanimljiviji par je dvoboj vodećih momčadi Premiershipa, Manchester Uniteda i Arsenala. To je ujedno i jedni par u kojem se međusobno sastaju premierligaši. Manchester United je u FA Cupu slavio 11 puta, a "topnici" imaju jedan trofej manje.
U ovom krugu nalazi se tek osam klubova iz elitnog razreda engleskog nogometa, što se do sada nikada nije dogodilo. Branitelj naslova Chelsea igrat će protiv Huddersfield Towna, Liverpool će igrati protiv Barnsleya, dok će Portsmouth, Nike Kranjčara igrati protiv Preston North Enda. Susreti su na rasporedu 16. i 17. veljače.

KRANJČAR: PORTSMOUTH BI MOGAO OSVOJITI FA CUP
Niko Kranjčar poželio je uoči ždrijeba osmine finala FA Cupa da njegov Portsmouth izbjegne predstavnika ''velike četvorke'', i da bude domaćin. Ispunilo mu se 50 posto želja...
- Bilo bi dobro izbjeći Manchester United, Chelsea, Arsenal i Liverpool u osmini finala FA Cupa. Iako, ti će klubovi sljedećeg mjeseca biti zaokupljeni nastupima u Ligi prvaka. Stoga sam siguran da neće nastupati u najjačim sastavima u dvobojima FA Cupa (16. i 17. veljače, op.a.) samo nekoliko dana prije toga. Ukoliko ćemo imati sreće sa ždrijebom, vjerujem da bi Portsmouth ove sezone mogao dogurati do Wembleya i borbe za naslov pobjednika u FA Cupu – izjavio je još uoči ždrijeba Kranjčar. Portsmouth će, voljom ždrijeba, za ulazak u četvrtfinale igrati u gostima kod drugoligaša Prestona. (TS)

PAROVI:
Bristol Rovers (III) - Southampton (II)
Cardiff City (II) - Wolverhampton Wanderers (II)
Sheffield United (II) - Middlesbrough
Liverpool - Barnsley (II)
Manchester United - Arsenal
Preston North End (II) - Portsmouth
Coventry City (II) - West Bromwich Albion (II)
Chelsea - Huddersfield Town (III)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Arsenalgirl 28.01.2008.

    Pa zna se ko će pobjedit....Arsenal!!!!Pravite big deal oko toga....

Komentiraj...
Vidi sve komentare