To je to što me zanima!

Fantastičan posao u Dinamu: Stigao bivši igrač Leicestera!

Sretan sam što sam došao ovdje, znam da je Dinamo veliki klub, trudit ću se i dati sve od sebe kako bih dodatno napredovao i zadobio povjerenje i trenera i suigrača, rekao je Dennis Gyamfi...
Vidi originalni članak

Drugo europsko proljeće u posljednje tri godine, primljen jedan gol u grupnoj fazi Europske lige, a momčad izgleda nikad bolje. Može li na Maksimiru biti bolje raspoloženje? Itekako može.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je, nakon Robbieja Burtona iz Arsenala, iz Premier lige doveli još jednog dijamanta! Samo dan nakon uvjerljive pobjede nad CSKA Moskvom (3-1) u posljednjem kolu grupne faze Europske lige, hrvatski prvak objavio je kako je potpisao 18-godišnjeg talentiranog Dennisa Gyamfija.

U maksimirskoj će momčadi osnažiti konkurenciju na mjestu desnoga braniča. Gyamfi je rođen u nizozemskom Leiderdorpu, nogometno je formiran u Engleskoj kao produkt Leicesterove škole. Donedavno je nastupao za juniorsku pa za mladu U-23 momčad Leicester Cityja.

- Sretan sam što sam došao ovdje, znam da je Dinamo veliki klub, trudit ću se i dati sve od sebe kako bih dodatno napredovao i zadobio povjerenje i trenera i suigrača. Nadam se da ću svojim nastupima pomoći klubu kako bi imao još bolje rezultate. Znam da Dinamo ima bogatu povijest i nadam se da ću ispuniti očekivanja - rekao je Gyamfi koji ima nizozemsko i gansko državljanstvo.

Došao je u Maksimir kao slobodan igrač, a cijelu svoju mladu karijeru proveo je u Leicesteru gdje je igrao za mlađe kategorije. Za Leicester U-18 skupio je 23 nastupa i zabio jedan gol.

Dolazak talentiranog Gyamfija u Dinamo nimalo ne čudi. Sve je započeo Dani Olmo koji je početkom ove godine otišao u Leipzig. Potom je stigao i bivši igrač Arsenala Robbie Burton pa za njim i bivši igrač Rome Daniel Tueto. Sve su to talentirani igrači koji traže minutažu, priliku za razvoj i sjajne uvjete. Željni su dokazivanja, a sve navedeno imaju u Dinamu. Osim toga, 'modri' su poznati kao proizvođači talentiranih igrača, a najnoviji je primjer Joško Gvardiol. Stoga i ne čudi što se u posljednjih nekoliko godina talentirani klinci sve češće odluče na dolazak u Maksimir.

Osim što su doveli velikog talenta na poziciju desnog bočnog, čelnici Dinama su potvrdili ostanak sjajnog Iranca Sadegha Moharramija (24). Dinamo je s Moharramijem potpisao novi ugovor na pet godina s puno boljim uvjetima. A sve je to zaslužio zahvaljujući sjajnim nastupima u posljednje vrijeme. Dolaskom Zorana Mamića se preporodio, kao i Lovro Majer, te zauzeo svoju poziciju u prvih 11 ispred Petra Stojanovića koji je u posljednjih nekoliko godina bio neprikosnoven. 

- Neopisivo sam sretan zbog ovog trenutka. Jako sam sretan u Dinamu i u Zagrebu, trudim se i dajem sve od sebe i drago mi je što je klub prepoznao moj rad. Iskoristit ću maksimalno svaku priliku koju dobijem, tako je bilo i do sada. Uvijek napominjem, ovdje se osjećam kao kod kuće i sretan sam što svi zajedno proživljavamo neke od najljepših trenutaka koji postoje u nogometu. To je veliki uspjeh i privilegij za mene osobno, ali i za cijelu ekipu. Drago mi je i sretan sam što sam dio ove Dinamove priče - rekao je Moharrami.

On je ove sezone upisao 12 nastupa u svim natjecanjima, a u Europskoj ligi je bio dio granitne obrane koja čak 525 minuta nije primila gol čime je postavila novi rekord u europskim natjecanjima. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 11.12.2020.

    Igro za Lester ko i ja

  • danijel23 11.12.2020.

    hvala tata

  • 11.12.2020.

    Hm..desni bek od 18 godina. Priprema se zamjena za Moharramija ocito.

Komentiraj...
Vidi sve komentare