To je to što me zanima!

Fantastična Fett u polufinalu Tokija i po prvi put u Top 100

Ovim rezultatom Jana Fett je 99. na WTA ljestvici, a ulaskom u polufinale izjednačila je svoj najbolji rezultat na turnirima. Za finale će igrati protiv domaće tenisačice Miyu Kato koja je 171. na ljestvici
Vidi originalni članak

Jana Fett (20) nastavlja briljirati u tjednu iz snova. Nakon što je izbacila prvu nositeljicu u prvom te favoriziranu Čepelovu u drugom kolu, sada je pobjedom nad 57. tenisačicom svijeta, Kineskinjom Qiang Wang, izborila polufinale WTA turnira u Tokiju.

Jana je pobijedila 6-3, 4-6, 6-3 nakon dva sata igre, a ovo joj je drugi polufinale WTA turnira u karijeri. No, ulaskom među četiri najbolje tenisačice u Tokiju Fett je stigla i do najboljeg renkinga u karijeri, po prvi put bit će među 100 najboljih tenisačica svijeta.

Na live renkingu Jana je sada 99. tenisačica svijeta, no ima veliku priliku izboriti po prvi put izboriti i finale s obzirom da će na drugoj strani biti 171. tenisačica svijeta, Japanka Miyu Kato.

Osam puta uzimala servis protivnici

Fett je u prvom setu uzela dva servisa suparnici i povela sa 1-0, no u drugom setu gubi svoja prva dva servisa i Kineskinja dolazi u vodstvo od 3-0. Nakon toga hrvatska tenisačica dobija svoj servis i uzima servis suparnici te smanjuje zaostatak na 3-2. Do kraja seta Fett je Kineskinji uzela još jednom servis, ali to nije bilo dovoljno i na kraju je Wang izjednačila u setovima na 1-1.

Treći set je izjednačen od početka, ni Fett ni Wang ne gube svoja prva dva servisa, no onda najprije Fett uzima servis Kineskinji za vodstvo od 3-2, da bi nakon toga Wang vratila svoj servis i izjednačila na 3-3. Fett poslije toga uzima servis kineskoj tenisačici za 4-3, zatim ne gubi svoj i na kraju hrvatska tenisačica uzima još jednom servis suparnici za konačnu pobjedu.

Hrvatska je tenisačica u meču osvojila više poena na prvom servisu, 65 posto, spasila je četiri od deset break lopti, ali je suparnici osam puta uzimala servis i ukupno je u meču osvojila 91 od 166 poena, dok je Kineskinja osvojila 75.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • pegla4 15.09.2017.

    Dobra je

  • 15.09.2017.

    Sad ćemo imati 5 tenisačica u prvih 100, rekord

  • makakis 15.09.2017.

    Besediću Alene, ovom pobjedom Jana je došla na 89. mjesto WTA ljestvice, a ne 99.

Komentiraj...
Vidi sve komentare