To je to što me zanima!

Fantastična partija Zagrepčana: Europska momčad i u velikom je derbiju odigrala baš - europski!

Dinamo je protiv Rijeke izvukao još jednog "asa iz rukava", derbi je pokazao kako "modri" imaju i uigrane prekide. Svi igrači su bili na visokoj razini, a junak je opet (zabio i asistirao) bio Mislav Oršić
Vidi originalni članak

Dinamo je u velikom derbiju 24. kola svladao (2-0) Rijeku, tako iskoristio kiks Osijeka (1-1 protiv Gorice) i zacementirao se na vrhu prvenstvene ljestvice. Zagrepčani su protiv solidne i razigrane Rijeke odigrao ponajbolju domaću partiju sezone, prava je šteta što na tribinama nije moglo biti gledatelja. Strijelci u pobjedi "modrih" bili su Ivanušec i Oršić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zoran Mamić na teren je poslao "europsku momčad", sastav koji će za četiri dana zaigrati protiv Tottenhama. Uz samo jednu promjenu, lakše ozlijeđenog Gvardiola (problemi s kvadricepsom, ali bi trebao biti spreman za četvrtak) na lijevom je beku zamijenio Leovac. I odigrao ponajbolju utakmicu ove sezone. Dinamo je u najjačem sastavu igrao - europski! Potpuno nadigrao goste, samo u prvom dijelu poveo golom Ivanušeca, te imao još pet-šest ozbiljnijih situacija pred vratima Nevistića. 

DINAMO - RIJEKA 2-0 'Modri' do osme pobjede u nizu: Ivanušec i Oršić srušili Riječane

Derbi Dinama i Rijeke igrao se na visokoj razini, u prvih 45 minuta vidjeli smo jedan gol, jednu gredu (Menalo), devet udaraca, devet kornera, mnoštvo dobrih poteza i tek - šest prekršaja. Bio je to dvoboj koji je po tempu, intenzitetu, ali i kvaliteti bio daleko iznad razine HNL-a, no ionako su u Maksimiru igrale dvije europske momčadi. 

Dinamova obrana opet je, u najjačem sastavu, bila na visini, Ristovski je "letio" desnom stranom, Theophile i Lauritsen bili sigurni, Leovac odigrao ponajbolju utakmicu sezone, te potvrdio kako u ovom trenutku na lijevom boku djeluje bolje od Čabraje. Ademi i Jakić pokupili su sve u sredini terena, a ofenzivna linija (Ivanušec, Majer, Oršić i Petković) radila je gostima velike probleme. 

Zagrepčani su do drugog pogotka stigli nakon prekrasne, a uigrane akcije iz prekida. Pola momčad je napravilo "lažno kretanje" prema drugoj vratnici, Petković se iz drugog plana ubacio prema prvoj, primio loptu i mirno odigrao za Oršića koji je s par metara pogodio praznu mrežu. Dinamo ove sezone nije još pokazao uigrane prekide, evo uoči Tottenhama su "modri" pokazali još jednog "asa iz rukava".

Zoran Mamić danas može i mora biti zadovoljan igrom svoje momčadi, dojam je ovoga puta bio čak i iznad konačnog rezultata. Dinamo se u ovakvoj formi ne treba plašiti niti Tottenhama, naravno "modri" nisu favoriti, ali ova momčad bar će u Londonu skupo prodati svoju kožu. U to bar, navijači Dinama mogu biti sigurni...

Idi na 24sata

Komentari 246

  • 08.03.2021.

    Prvih 30minuta..utakmicu je trebalo rijesit..igra fantasticna,ubojita kontra sve fenomenalno!!Bravo Dinamo!!!zasluzena pobjeda,i naravno,neka kmeci doticni do mile volje,ovako se igraju utakmice,a ne ono sto igra njegova ekipa,,nabij samo pa nekog ce pogodit..uzasna iga,i ocekuje da bude 1.!!!

  • Firefox_1 08.03.2021.

    Dinamo je dobar, ali ne treba sada previsoko polotjeti. Igrali su modri protiv tipicne Tomiceve momcadi. Razvucene i bez tranzicije, potpuno suprotno od Rozmanove. Tomiceva Rijeka, moze izgledati jako i goropadno protiv slabijih momcadi. Ali protiv jacih, bez odgovorne igre u oba smjera, nema sanse.

  • 08.03.2021.

    Tko visoko leti, nisko pada 😎🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare