Obavijesti

Sport

Komentari 186

'Modri' do osme pobjede u nizu: Ivanušec i Oršić srušili Riječane

'Modri' do osme pobjede u nizu: Ivanušec i Oršić srušili Riječane

Od prve su minute 'modri' visoko pritisnuli Riječane, a zabili su iz kontre u 27. minuti. Nakon toga su imali gosti svoje šanse, ali Mamićeve trupe su u nastavku povećale prednost preko Oršića i zasluženo slavile (2-0)

 U derbiju 26. kola Prve HNL Dinamo je na Maksimiru pobijedio Rijeku sa 2-0 vrativši se na vrh ljestvice. Bila je to prva pobjeda 'modrih' protiv Rijeke u posljednja četiri međusobna susreta, a s nova tri boda momčad Zorana Mamića vratila se na vrh ljestvice sa 54 boda, dva više od Osijeka, a Dinamo ima i utakmicu manje.

Fantastična partija Zagrepčana: Europska momčad i u velikom je derbiju odigrala baš - europski!
Fantastična partija Zagrepčana: Europska momčad i u velikom je derbiju odigrala baš - europski!

Dinamo je u prvom poluvremenu zabio gol nakon kontre, a pobjedu je potvrdio u drugom dijelu golom koji je poništen zbog zaleđa, ali je nakon pregleda snimke priznat. Domaćin je stigao do prednosti u 27. minuti nakon brze kontre. Jakić je uposlio Oršića, a ovaj proigrao do Ivanušeca koji je lijepo pogodio sa 12 metara za 1-0.

Pokretanje videa...

Dinamo izbacio Krasnodar 04:32

Rijeka je umalo izjednačila u 35. minuti, no Menalo je pogodio prečku. Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 65. minuti nakon sjajne akcije. Majer je slobodnog udarca ubacio do Petkovića koji je asistirao Oršiću za pogodak. Pomoćni sudac je podigao zastavicu, no VAR je potvrdio da je gol bio regularan.

Dinamo i Rijeka sastali se u 24. kolu HT Prve lige

Do kraja susreta još su nekoliko puta zaprijetili domaći, ali siguran je bio Ivan Nevistić pa se rezultat nije mijenjao, a na kraju je Dinamo uzeo zaslužena tri boda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
24. KOLO HNL-a 17:30 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
27' Ivanušec, 67' Oršić
2 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj je susreta na Maksimiru, a Dinamo je došao do osme pobjede u nizu!

90'

Galović je rukama i nogama zaustavljao Gavranovića, a nakon toga ga je prizemljio i Capan. Dinamo je dobio faul, a četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade. Nakon toga je Franjić opet oštro pucao iz daljine, ali još jednom je vrlo dobro obranio Nevistić.

89'

Zaprijetio je Dinamo iz kontre, odličnu je loptu prema Ademiju poslao Kristijan Jakić. Kapetan Dinama je nakon jedne finte došao pred Nevistića i pucao, ali odlično je reagirao golman Rijeke i obranio mu šut! 

85'

Opet je Dinamo imao priliku iz kornera, ali nisu zaprijetili golu Nevistića. Nakon toga je Zoran Mamić u igru ubacio Atiemwena i Gavranovića, a izašli su Bruno Petković i Mislav Oršić.

78'

Evo žutog kartona i za Josipa Drmića koji je neoprezno visoko podinguo kopačku prema gležnju Jakića.

Komentari 186