To je to što me zanima!

FBI zataškao zlostavljanje 500 gimnastičarki: Biles i ostale traže odštetu od mlrd. dolara

FBI je zanemario podnesene prijave za seksualno uznemiravanje nekoliko stotina gimnastičarki te je Nassara pustio na slobodu koji je narednih godinu dana nastavio zlostavljati mlade žene
Vidi originalni članak

Bivši liječnik američke reprezentacije Lawrence Nassar seksualno je zlostavljao više od 500 gimnastičarki među kojima je i najtrofejnija američka gimnastičarka Simone Biles. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Biles, koja je osvojila 32 olimpijske i svjetske medalje, i još tri gimnastičarke Aly Raisman, McKayla Maroney i Maggie Nichol, zajedno s još njih 90, traže milijardu dolara odštete zbog zataškivanja slučaja od strane FBI-ja. 

Naime, u 2015. godini FBI je znao da je Nassar optužen za seksualno uznemiravanje stotine gimnastičarki, ali unatoč tim saznanjima nisu reagirali te su ga ostavili na slobodi pa je godinu dana nastavio zlostavljati mlade žene i djevojčice. 

- Vrijeme je da FBI preuzme odgovornost - rekla je Maggie Nichols. 

Prema saveznom zakonu, vladina agencija ima šest mjeseci odgovoriti na tužbu za odštetu. Ministarstvo pravosuđa u svibnju je priopćilo da neće pokrenuti kaznene prijave protiv bivših FBI agenata koji nisu odmah pokrenuli istragu. 

Istraga FBI-a protiv glavnom doktora gimnastičkog saveza Nassera započela je još u srpnju 2015. godine, a 2017. je nakon priznanja osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja i distribuiranja dječje pornografije. 

Žrtve su patile od anksioznosti, depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja, dok su neke od njih pokušale samoubojstvo zbog Nassarovog zlostavljanja, počinjenog pod izlikom liječenja.

Naknadno je osuđen na čak 175 godina robije zbog seksualnog zlostavljanja stotine gimnastičarki, među kojima je bila i Biles. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Pobotchnick Leeyoobo 08.06.2022.

    Trebalo ih je preko 500 zlostavljanih da ga prijave. I to društvo je otišlo u krasni

  • faithless 08.06.2022.

    vidite da nije samo u hru

  • Steveo senegal 08.06.2022.

    Ženama se nesmije vjerovati u ovakvim situacijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare