To je to što me zanima!

Fed Cup: Rusija na korak do četvrtog naslova

Iako Rusija u Madridu nastupa bez tri najbolje tenisačice (Dementijeva, Safina, Šarapova), već nakon prvog dana vodi 2-0 protiv Španjolske
Vidi originalni članak

Tenisačice Rusije stigle su nadomak obrane naslova pobjednica FED Cupa, nakon što su prvoga dana finala ovog natjecanja u Madridu povele protiv Španjolske s 2-0...
Činjenica da je Rusija u Madrid stigla bez tri najbolje rangirane igračice, Dementijeve, Safine i Šarapove, nije puno pomogla domaćoj selekciji. Ruski izbornik Šamil Tarpišev još uvijek je doveo dovoljno kvalitetan sastav, a posao su ovoga puta, barem u prvomedanu, obavile Svjetlana Kuznjecova i Vjera Zvonarjeva.
Prva je na teren izašla Zvonarjeva, te je svladala najbolju domaću igračicu, 29. igračicu svijeta Anabel Medinu Garrigues 6-3, 6-4. Meč je trajao jedan sat i 32 minute. Zvonarjeva je imala čak 13 izravnih poena više (30-17), pa je nije smetao nešto veći broj neforsiranih pogrešaka (34-27). Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda Zvonarjeve, koja je bila bolja i prije četiri godine na turniru u Pekingu.
Kuznjecova je još lakše i brže, za jedan sat i 20 minuta igre, slomila otpor Carle Suarez Navarro, 49. igračice na WTA ljestvici, svladavši je 6-3, 6-1.
Susret se igra na zemljanoj podlozi, a nedjelju bi prema prijavama trebale igrati Medina Garigues i Kuznjecova, odnosno Suarez Navarro i Zvonarjeva. Španjolski izbornik Miguel Margets Lobato prijavio je za igru parova Nuriju Llagosteru i Virginiju Ruano Pascual, dok se Šamil Tarpišev odlučio za Jekaterinu Makarovu i Jelenu Vesninu.
Ruskinje su, tako, već nakon prvog dana vrlo blizu osvajanja četvrtog naslova FED Cupa u povijesti, i četvrtog u zadnjih pet godina. Španjolska je dosad pet puta osvajala FED Cup, ali zadnji puta još 1998. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare