To je to što me zanima!

Fed Cup: Talijanke trećim bodom osigurale naslov

Talijanska tenisačica Flavia Pennetta pobjedom nad Amerikankom Melanie Oudin ostvarila je nedostižnu prednost od 3-0 za slavlje u finalu
Vidi originalni članak

Tenisačice Italije pobjednice su Fed Cupa 2009. godine. Povele su s nedostižnih 3-0 nakon što je Flavia Pennetta u prvom meču nedjeljnog programa pobijedila Melanie Oudin 7-5, 6-2. Talijanke su drugu pobjedu svoje prve tenisačice proslavile plešući i pjevajući pred razdraganom publikom na zemljanoj podlozi otvorenog stadiona u Reggio Calabriji. Njihov je to drugi naslov pobjednica Fed Cupa, s tim da je do prvog došla manje više identična postava 2006. godine.
- Nevjerojatno! Ove djevojke već drugi put pišu povijest talijanskog tenisa – izjavio je izbornik Corrado Barazzutti.
Ovo je prvi put da su u Fed Cupu Talijanke uspjele pobijediti Amerikanke. Nije im to uspijevalo tijekom devet prethodnih sudara. Bez sestara Williams, koje su odbile nastupiti i u finalu, premda je izbornica Mary Joe Fernandez najavila Serenu u postavi objavljujući popis kandidatkinja, Amerikanke su lako pale na samom jugu Italije. U subotu je Pennetta pobijedila Alexu Glatch, dok je od Oudin bila bolja Francesca Schiavone.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare