To je to što me zanima!

Federer: Andy Murray nije favorit Australian Opena

Andy Murray odlično je započeo novu sezonu. Prvo je osvojio ekshibicijski turnir u Abu Dhabiju, a zatim je osvojio i naslov na turniru u Dohi...
Vidi originalni članak

Prvo je u Abu Dhabiju pobijedio Federera i Nadala, a u Dohi je u polufinalu ponovno pobijedio Federera, peti put u njihovih sedam mečeva na ATP turnirima, a kasnije se u finalu lako obračunao s Andyjem Roddickom. Sve to, uz odlične igre na kraju prošle sezone u kojima je Murray osvojio ukupno pet naslova, primoralo je kladioničare da ga postave za glavnog favorita za osvajanje prvoga Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, koji započinje u ponedjeljak. Prema kladionicama, Murray i Federer najbolje kotiraju za osvajanje naslova, a iza njih slijede najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal i prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković.
- Murray igra dobro i dojmljivo je završio prošlu godinu. Ali iznenađen sam onim što kladioničari pričaju. Ipak on nikada nije osvojio Grand Slam, pa mi je iznenađujuće čuti da je favorit - rekao je Federer koji će u Australiji loviti svoj 14. Grand Slam naslov, čime bi se izjednačio s Peteom Samprasom.
- Andy je pokazao prošle sezone da kuca na vrata. On je dobar all-round igrač, ima dobru taktiku i puno samopouzdanja. Ali osvajanje Grand Slama posve je drukčije od osvajanja bilo kojeg drugog turnira. Nije puno igrača osvojilo Grand Slamove proteklih godina. Rafa i ja smo ih uzeli većinu. Do naslova se ne dolazi lako, ali Murray ima šansu kao i svi ostali - dodao je švicarski tenisač, koji se veseli igranju u Australiji i misli da ima dobre šanse da dođe do kraja.
- Zaista volim igrati u Australiji. Dolazim ovdje s naslovom s posljednjega Grand Slama, US Opena, i nadam se da mogu nastaviti niz. Ali nikad se ne zna što se sve može dogoditi. Ovo je nova godina i mnogi tenisači imaju isti cilj kao i ja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marat 13.01.2009.

    Ne ti si favorit Rogere za pobjednika Australian opena.Prošlo je tvoje vrijeme Rogere

Komentiraj...
Vidi sve komentare