To je to što me zanima!

Federer pokazao zašto je velik: Bila je čast igrati protiv tebe

Zahvaljujem se svojoj obitelji, svojoj ekipi, mojoj Švicarskoj, ali i čestitam Marinovom timu. Hvala vam svima, rekao je uplakani Roger Federer, jedini u muškoj konkurenciji s osam naslova na Wimbledonu...
Vidi originalni članak

Borio se, pravi je heroj... Marine, čestitam ti na velikom turniru. Ponekad je sport okrutan i ne možete u finalu igrati najbolje što možete. Nadam se da se vidimo opet u finalu, rekao je Roger Federer nakon novog, njegovog osmog, naslova u Wimbledonu.

- Prekrasno se osjećam, sada mi treba malo odmora. Nevjerojatno je držati ovaj pehar u rukama. A samo je jedan osjećaj ljepši od toga, biti zdrav. Nevjerojatno je osvojiti Wimbledon bez izgubljenog seta.

A koliko je Roger velik navijači vjerojatno još ni ne mogu razumjeti. Evo samo jedna brojka, Rogeru je ovo 93. osvojeni turnir u karijeri.

- Napravio sam veliku stvar, ovo je moj osmi naslov na Wimbledonu. Nije bilo lako, ali vjerovao sam u sebe i evo me, imam novi naslov u Wimbledonu. 

I Marin je prije samog finala rekao da se Roger ovdje osjeća kao kod kuće.

- Za mene je ovo poseban teren, biti ovdje s Marinom i slaviti tenis je nešto posebno. Marine, bila mi je čast igrati protiv tebe u finalu. Nadam se da ovo nije moj zadnji put na tom terenu i da ću se vratiti iduće sezone i braniti naslov - rekao je u suzama Švicarac kojeg su s tribina pratili njegovi maleni blizanci.

- Nisam siguran da moji sinovi razumiju što se događa ovdje, vjerojatno misle da je ovo samo jedno veliko igralište. No jednog dana shvatiti će što je tata napravio.

A Roger ne bi bio Roger da ponovno ne spomene cijeli stožer Marina Čilića.

- Zahvaljujem se svojoj obitelji, svojoj ekipi, mojoj Švicarskoj, ali i čestitam Marinovom timu. Hvala vam - zaključio je veličanstveni Roger.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • basketgirl 18.07.2017.

    Uvijek bio Gospodin... za razliku od Cilica koji se nije ni obratio Federeru..

  • šumarstvo 17.07.2017.

    Ipak je za malo R.F. najveći svih vremena, mada je to nezahvalno tvrditi obzirom na ogromne dosege Nadala i Đokovića u povjesti atp i sva 3 su to postigli u istoj eri igrajući međusobno a i protiv Andya koji je tkđ. vrhunska konkurencija. Počašćeni smo da pratimo najbolja 3 u povjesti. Malu prednost dajem Fedu zbog najviše trofeja: 19 GS titula (+ nekoliko Juniorskih GS), 93 pojed. osvojena Atp tura, Davis Cup, zlato sa olompijade, završne turnire, neprekidno br. 1 i ukupno tjedana na br.1 atp liste itd. Također Fed ipak igra najatraktivniji tenis naspram ostalih navedenih jer ima taj najelegantniji napadački stil dok su ovi ipak malo više defanzivci ali fizički izdržljiviji. Mislim da je nepotrebno isticati Federerov negativan skor protiv Nadala jer su činjenice jasne a statistikom se može razno manipulirati, a činjenica je da  Federer naspram Nadala zapravo ima bolji omjer na tvrdoj podlozi (10-9) i na travi (2-1) a Nadal je bolji samo na šljaci (13-2) i tu je ta razlika napravljena jer je Nadal uvjerljivo najbolji igrač na šljaci u povijesti a Fed ga nije izbjegavao na šljaci do ove 2017. god. a nije ni trebao jer je Fed uvijek bio odličan i na šljaci zbog činjenice da je Fed i tu odličan i uvjerljivo drugi u povjesti i na šljaci jer je većinu tih poraza od Nadala doživio u finalima najjačih turnira na šljaci, dok Nadal ipak na ostalim podlogama nije toliko puta ulazio u finalne završnice da bi se susretao sa Fedom.

  • AfricanDrugLord 17.07.2017.

    Gospodin zvani Tenis

Komentiraj...
Vidi sve komentare