To je to što me zanima!

Federer priznao: Ma imao sam i sreće! Ćorić je fantastičan...

Prvi set mi je bio jako težak, mučio sam se da vidim lopticu, a Borna je stabilan igrač. Na kraju sam mu dao šansu da pobijedi, nije ju iskoristio, a ja jesam, rekao je Roger Federer koji s 38 godina igra kao mladić
Vidi originalni članak

Roger Federer svladao je Bornu Ćorića 2-1 (2-6, 6-4, 7-6) u nevjerojatnom meču u osmini finala Rima.

Ugrabio je Fedex tako četvrtu pobjedu u šest međusobnih susreta, no ovo im je bio prvi susret na zemljanoj podlozi. Ali igrači nisu previše oduševljeni ovogodišnjim turnirom u Rimu. Uz kišu koja je jučer odgodila sve dvoboje, Marin Čilić ranije se žalio na sunce i sjenu koji ponekad jednom igraču onemoguće normalno igrati meč, a izgleda kako je i Švicarac bio u sličnom problemu:

- Prvi set mi je bio jako težak, mučio sam se da vidim lopticu, a Borna je stabilan igrač - započeo je Federer.

Federer ove godine igra u nestvarnoj formi. Za razliku od prijašnjih godina odlučio je zaigrati u zemljanom dijelu sezone, a zasad igra prilično dobro. Ima omjer 4-1, a koban mu je jedino bio Dominic Thiem, poznat po svojoj dominaciji na zemlji. Iako ima 38 godina te od njega svi već neko vrijeme očekuju kako će posustati, Federer je ove sezone osvojio već dva turnira. Onaj u Miamiju i onaj u Dubaiju, a izgubio je tek tri meča. Uz Thiema na zemlji, Austrijanac je jednom bio koban i na tvrdoj podlozi - u finalu Indian Wellsa, a u ranijoj fazi Australian Opena izbacio ga je Tsitsipas.

- Imao sam i sreće, a atmosfera je bila fantastična. Borna je sjajan momak i igrač - nahvalio je najbolji tenisač svih vremena Hrvata pa otkrio zašto je ipak slavio:

- Na kraju sam mu dao šansu da pobijedi, nije ju iskoristio, a ja jesam...

U četvrtfinalu Mastersa u Rimu imat će težak zadatak. Igrat će protiv boljeg iz okršaja Fognini - Tsitsipas.

Zanimljivo je kako je Rogeru meč s Bornom bio drugi u danu. U četvrtak ujutro svladao je Sousu 2-0.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Bud_Fox 17.05.2019.

    Fantastican....st mu je korist kad je izgubio. Malo ohrabrenje velikog majstora.

  • GGs2 17.05.2019.

    cuj Fedex hahaahahahaha

  • deeb 17.05.2019.

    Federer da odigra i tri meča u danu;Borna mu nemože ništa!A o ovom našem se priča da će eksplodirat samo je pitanje kada i dali uopće?!Uvjek mu nešto fali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare