To je to što me zanima!

Wawrinka i Tsonga u žestokoj svađi: Što je, ti mene gledaš?!

Stric Rafaela Nadala Toni Nadal potvrdio je za radio-postaju Cadena Cope da će Rafa igrati za španjolsku reprezentaciju u sklopu Davis Cupa protiv Hrvatske u Osijeku
Vidi originalni članak

Veliki Švicarac Roger Federer vratio se nakon šest mjeseci pauze, a igra kao da je u kontinuitetu već nekoliko mjeseci. U nevjerojatnoj je formi, a danas je po 13. put u karijeri izborio polufinale Australian Opena razbivši Mischu Zvereva za sat i pol igre 3-0 u setovima, 6-1, 7-5, 6-2.

Naravno, bilo je za očekivati da će Federer pobijediti, ali način i lakoća s kojom je to učinio je nevjerojatna. Zverev je imao samo 13 neprisiljenih pogrešaka (isto kao i Roger), ali nije mogao protiv sjane igre 17. tenisača svijeta. Federer je meč završio sa 65 winnera, a samo je jednom gubio servis - i odmah ga u vratio u idućem gemu.

- Nisam očekivao da ću ovako dobro igrati. Mislimo sam da ću možda pobijediti koji meč, doći do 4. kruga, ovisno o ždrijebu... Čak ni kad sam vidio ždrijeb nisam ovo mogao očekivati - rekao je 17-erostruki Grand Slam pobjednik nakon pobjede.

Pobjedom protiv Zvereva nastavio je nevjerojatan niz u Melbourneu. Australian Open je njegov najuspješniji Grand Slam na kojem je upisao 85 pobjeda. U polufinalu ćemo gledati možda i najljepši meč koji tenis trenutno može ponuditi - onaj između Rogera Federera i Stana Wawrinke. Ljepota i raj jednoručnog bekhenda.

- Stan je sjajan igrač. Osvojio je Grand Slam zadnje tri godine. Ja samo moram ostati agresivan, što mu više vremena dam to je on bolji - zaključio je Roger. Meč je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak.

Upravo je Wawrinka priredio show na svojem četvrtfinalnom meču protiv Jo-Wilfrieda Tsonge. Kamere su uhvatile dvojac kako se prepire nakon prvog seta koji je otišao na stranu švicarskog tenisača poslije tie-breaka 7-6. Tsongi je zasmetao način na koji ga je Wawrinka gledao.

- Pa ti gledaš u mene! Što si rekao? Pa ti gledaš u mene i obraćaš mi se - rekao je Wawrinka na francuskom.

- Nisam ništa rekao - odgovorio je Tsonga.

- Jesam li uopće gledao u tebe? Ovo je teniski meč, moraš se smiriti. Malo relaksirati. Ovo je teniski meč - nastavio je Wawrinka.

- Nema problema - odgovorio je Tsonga.

Preprika je gotovo sigurno mentalno utjecala na Tsongu, koji je nakon nje izgubio dva seta u nizu 6-4, 6-3.

- Ovakve stvari se događaju ponekad. Znamo pričati tijekom mečeva, ali ovo nije bilo ništa strašno - rekao je Francuz nakon meča.

Kod 2-1 u drugom setu Tsonga je Wawrinku pogodio lopticom nakon servisa. Bilo slučajno ili namjerno zna sam Tsonga, ali Wawrinka mu nije ostao dužan. Prilikom 4-4 u istom setu Wawrinka je snažan forhend usmjerio ravno u Francuza.

Nadal u Osijeku na Davis Cupu

Stric Rafaela Nadala Toni Nadal potvrdio je za radio-postaju Cadena Cope da će Rafa igrati za španjolsku reprezentaciju u sklopu Davis Cupa protiv Hrvatske u Osijeku. Pošto hrvatski navijači nisu sigurni hoće li imati priliku vidjeti svojeg najboljeg tenisača Marina Čilića, moći će uživati u čaroliji nekad prvog tenisača svijeta.

Nadal je i prošle godine igrao za Španjolsku u Indiji čime je dao do znanja da neće napuštati reprezentaciju. To niti sada neće biti slučaj premda je u drugom tjednu Australian Opena i nastup u Osijeku nije doveden u pitanje pa i da dođe do finala. Naravno, kao i svi ljubitelji tenisa tako i njegov stric potajno želi vidjeti finale Nadal-Federer.

- Uživam vidjeti Rafu ponovno u igri, uživa i uzbuđen je. I dalje je bolji na treningu nego u mečevima, ali sada mu samo trebaju naslovi kako bi vratio samopouzdanje. Rekao sam Rafi već da bi bilo prekrasno da on i Federer igraju finale. Razumijem i da ljudi sanjaju takvo što - zaključio je stric Toni.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Mél.C.B.🌼 24.01.2017.

    Amo Wawa, idemo do kraja!!!! Mada mi ni za Nadala nebi bilo krivo... :)

  • Delije_KNN 24.01.2017.

    Wawrinka osvaja AO!!!100%

  • Joker123 24.01.2017.

    Dobri stari Roger

Komentiraj...
Vidi sve komentare