To je to što me zanima!

Federer uvjerljivo za 9. finale i priliku za rekordni osmi naslov

Federer nije dopustio nikakvo iznenađenje i samo potvrdio odličnu ovogodišnju formu na travnatoj podlozi. Pobjedom u tri seta izborio je novi okršaj protiv Đokovića...
Vidi originalni članak

Švicarac Roger Federer svladao je kanadskog tenisača Miloša Raonića kojeg trenira Ivan Ljubičić s glatkih 3-0 u setovima (6-4, 6-4, 6-4) za svoj deveti finale u bogatoj karijeri. 

Federer nije dopustio nikakvo iznenađenje i samo potvrdio odličnu ovogodišnju formu na travnatoj podlozi. S tri oduzeta servisa osvojio je tri seta za novi okršaj protiv Novaka Đokovića i pokušaj osvajanja svog osmog naslova na najpoznatijem teniskom turniru. 

Samo je jednom Švicarac izgubio finale, a pobijedi li Đokovića postat će prvi tenisač koji je stigao do osam naslova

Trudio se Raonić, ispalio 17 aseva, i na trenutke pružao odličan tenis, no Federer je nakon dugo vremena podsjetio na svoja slavna vremena, a ako gledamo predstave Đokovića na ovogodišnjem turniru, velika je ovo prilika za Švicarca da se 'odlijepi' od Petea Samprasa i sedam naslova te začepi usta svim kritičarima koji su ga očito prerano poslali u mirovinu. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • RobertRakic 07.07.2014.

    Federer je imao sve svojim rukama u peti set.. Novakova 'ozljeda' je Federero poremetio koncentracija potpuno u peti set. Šteta i tuga!!

  • efteling 05.07.2014.

    Teniser?Stvar ukusa.Federer je ok,i jeste legenda....Ali to je i Djole.Rodio se u maloj zemlji gde federerov gradic ima vise teniskih terena nego cela Srbija,i uspeo biti sportista godine u celom svetu.Jedno od najuzbudljivijih sportskih dogadjaja je Australija open,gde je sa Nadalom 6 sati vodio rat.Iscrpljujuce da nisu mogli stajati posle meca,i Djole kaze steta sto neko mora biti pobednik,jedan americki kosarkaski prof je napisao kako ga tenis ne zanima,i slucajno je pogledao mec i nije se mogao svih 6 sati odvojiti od ekrana.To je Djole,a i Nadal isto tako.Federer jeste legenda ali njegovo vreme na zalost polako zalazi.Tenis je napredovao,postao brzi i snazniji,i elegancija Federera ce sve vise gubiti u toj gladijatorskoj borbi..

  • korisnicko ime je zauzeto 05.07.2014.

    neko će sutra biti tužan.... ali ja sigurno neću...

Komentiraj...
Vidi sve komentare