To je to što me zanima!

Federer: Zastava traje 10 minuta, a Mirka 8 godina

Roger će nositi zastavu na otvorenju, na svoj 27. rođendan. Pred njim su treće OI. Olimpijsko zlato jedan je od rijetkih trofeja koji mu nedostaju
Vidi originalni članak

Gospodar Toura u crveno-bijeloj majici s natpisom “Swiss Olympic Team 2008.” sramežljivo se, pogleda uprta više u pod nego preda se, probijao kroz stotinjak metara dugačak špalir novinara i fotoreportera. Stotinjak volonterki ushićeno se komešalo i ciktalo, blicevi su sijevali sa svih strana. Ni šibica više nije mogla stati u konferencijsku dvoranu. Roger Federer gospodski je “počastio” novinare s pola sata. Upravo na dan otvorenja pekinških Igara, napunit će 27 godina.
- Ne znam što bih još mogao poželjeti. U tom ću trenutku biti na najspektakularnijoj svečanosti na svijetu, okružen stotinama sportskih zvijezda, pred stotinu tisuća ljudi, i nosit ću švicarsku zastavu. Ne znam je li moglo ispasti posebnije, osim da mi Mirka na isti dan rodi i dijete - nasmijao je Federer cijelu dvoranu.
- Ne, Mirka nije trudna. Ne planiramo još bebu - odmah je sasjekao novo pitanje.
Nema olimpijsko zlato premda su mu ovo treće Olimpijske igre. U Sydneyu je u olimpijskom selu “ulovio” tenisačicu Mirku Vavrinec, a u Ateni u 2. kolu poraz od Čeha Tomaša Berdycha.
- Mirka se ne da usporediti ni sa čime. I u Ateni sam imao čast nositi zastavu. Ali to traje deset minuta, a Mirka i ja 'trajemo’, evo, već osam godina.




'MOGU SVE I ŽELIM SVE'
Pitali su Federera bi li mijenjao jedan Grand Slam naslov za olimpijsko zlato.
- Ne bih. Ja ne moram birati. Mogu osvojiti sve i želim sve. Imam još vremena, možda ćemo se vidjeti i na Igrama u Londonu. Preda mnom je barem još dvadeset velikih mečeva s Nadalom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lidl 10.08.2008.

    Ne daj se,al ovo za dijete ti baš i nije trebalo...ja ću ti ga rodit!!! :))

  • malenaaa00 07.08.2008.

    nedaj se....nadal ti nie ni do koljena....

  • Knight Cross 07.08.2008.

    Federeru legendo ti si glavni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare