To je to što me zanima!

Federer zna već četiri jezika, a muku muči s mandarinskim

Unatoč tome što Švicarac govori 4 svjetska jezika, početni tečaj mandarinskog zadaje mu prilično problema. Ipak je odlučio uhvatiti se u koštac...
Vidi originalni članak

Švicarski tenisač Roger Federer na ATP turniru Masters serije u Šangaju igra prvi turnir nakon US Opena i zasad mu ide prilično dobro. U oba je meča slavio s istovjetnim rezultatom 6-3, 6-4, a pritom je manifestirao i odličnu igru. Bio je bolji u 2. kolu od Amerikanca Johna Isnera, a potom u 3. kolu i od Talijana Andreasa Seppija. U petak će, u ogledu četvrtfinala, igrati protiv Šveđanina Robina Söderlinga. 

U Šangaj je Federer doputovao bez supruge Mirke, te jednogodišnjih blizanki, pa slobodnog vremena ima više no inače. Koristi ga, pak, za učenje - mandarinskog jezika!Federer vrlo dobro govori četiri jezika: švicarsko-njemački (materinji), njemački, engleski i francuski. No, to mu nije dosta već ovog tjedna uzima satove učenja mandarinskog, što mu je, kako sam veli, prilično zabavno.

- Je, zabavno je učiti novi jezik. Uvijek sam volio jezike i mislim da sam talentiran za njih, pa sam se želio uhvatiti u koštac s novim. Ipak, s mandarinskim očigledno imam najviše muke na početku. Zahtjevan je - rekao je trenutačno treći igrač na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare