To je to što me zanima!

Federeru čak peti Masters: S kćerima i ženom idem na otok

Najbolji tenisač svih vremena Roger Federer, 'srušio' je Ivana Lendla i Petea Samprasa po broju pobjeda na završnom turniru najboljih na svijetu...
Vidi originalni članak

Bravo, mali! Ti si čudo! Uz tebe tenis izgleda tako jednostavan sport, rekao je Diego Maradona i čestitao Rogeru Federeru, drugom tenisaču svijeta, na pobjedi u Londonu.

I nije samo El Diego potrčao u svlačionicu najboljeg svih vremena. Thierry Henry, Ronnie Wood, Kevin Spacey i princeza Beatrice gurali su se u redu, svi su poželjeli stisnuti ruku čarobnom Švicarcu koji je tog dana osvojio peti Masters u karijeri.

- Stvarno sam uživao u prošlom tjednu. Od prvog poena na turniru osjećao sam se fantastično. Valjda i zbog fenomenalne publike - laskao je 29-godišnjak Londončanima.

Čak 14-7. Toliko je iznosio omjer pobjeda u korist Rafaela Nadala uoči finala.

Ali ima jedna sitnica. Španjolac nikad nije 'skinuo' Federera u dvorani...

- Igrao sam jedan od boljih mečeva protiv Nadala, kojemu skidam kapu na sjajnoj sezoni. Osvojio je tri Grand Slam turnira i znam da mu sad još nedostaje naslov na Mastersu, ali imat će vremena kompletirati trofeje - izjavio je Roger Federer, koji se posebno zahvalio svojem treneru Paulu Annaconu.

Svih 17.500 posjetitelja čuvene londonske 02 Arene dugo je pljeskalo Švicarcu na njegovu 66. naslovu u karijeri.

Tenisač, koji je za naslov zaradio 1,4 milijuna eura, ima sada ima samo jednu želju.

- Želim se kvalitetno odmoriti. Ne bi bilo loše pobjeći s obitelji na neki otok, ha, ha - rekao je Federer.

S novih 1500 bodova neće 'srušiti' Rafaela Nadala s prvog mjesta ATP ljestvice. Ali poslao je jasnu poruku konkurenciji da se nije zasitio naslova. Ni velikih pobjeda.

- Odmor. A poslije nova sezona. I opet na tron. To je jedino što me zanima - zaključio je FedEx na kraju godine. 

Nadal: Ne žalim zbog ničeg u ovoj sjajnoj godini    

Navijali ste za mene tijekom Wimbledona i hvala vam. Protiv Federera jednostavno nisam mogao ništa, bio je bolji. U ovoj sezoni ne žalim zbog ničega, a sljedeća će biti jako teška jer moram mnogo toga braniti. No i to je veliki izazov za mene, rekao je Rafael Nadal poslije poraza u finalu londonskog Mastersa.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Prince Vegeta 30.11.2010.

    ne,ne.. al stvarno.. poštujem obojicu.. i Rogera i Rafaela.. al kako Roger igra morate priznat.. to je nešto prelijepo.. takva elegancija, stil, ljepota, jednostavnost i lakoća igre koju on prikazuje, stvarno me očarava.. onaj njegov bekend (kako to jednostavno izgleda) a rijetki ga imaju.. Rafael igra dosta na snagu.. ne fascinira me ono njegovo nabijanje loptice iako i on ima u ključnim trenucima lijepu loptu i zna prekrasno pogodit s forhendom.. al to je sve na snagu, što se meni ne dopada.. a mnogima se naravno dopada jer im se sviđa takav stil igre.. jako je učinkovit al.. meni ne, kad vidim jednog Fedexa.. njegovo kretanje, njegovi poeni, njegovi potezi stvarno ponekad ti oduzmu dah :D

  • riblja corba 29.11.2010.

    mogli ste barem napisati rezultat :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare