To je to što me zanima!

Fenerbahče Bjelici nudi ugovor: 'Ili si iznad 50% ili ide otkaz'!

Naime, Fenerbahče će ponuditi Bjelici ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plaće koju bi zaradio u sljedećoj sezoni. Također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub ima pravo na raskid...
Vidi originalni članak

Da je Fenerbahče žestoko zagrizao za Nenada Bjelicu, to više nije tajna. Dok hrvatski trener provodi dane u karanteni u svome domu u Austriji pomažući Palčićima, turski klub u Istanbulu sastavlja ugovor kojim bi ga ostavili bez teksta. Ali ako je sudeći po onome što pišu turski mediji, riječ je o dosta neobičnom ugovoru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije svega, Fenerbahče je u jako lošoj financijskoj situaciji. Upravo zbog toga ne mogu si priuštiti dovođenje velikih trenerskih imena kao tijekom prošlosti, a uskoro će se morati baciti i na prodaju najboljih igrača kako bi klub uopće opstao. Klub na sve načine pokušava uštedjeti novac pa tako i na Nenadu Bjelici. 

Ne žele da se ponove pogreške iz prošlosti i 'bacanje' basnoslovnih cifra na trenere pa su sada odlučili zaštiti klub. Naime, Fenerbahče će ponuditi Bjelici ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plaće koju bi zaradio u sljedećoj sezoni. Također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub ima pravo na raskid ugovora. 

Tu su još i neki bonusi pa tako ako bivši trener Dinama odvede Fener do naslova u Kupu, dobit će premiju od 200.000 eura, a za plasman u europska natjecanja 100.000 eura. Bjeličin dolazak na klupu turskog velikana bio je praktički siguran, ali pitanje je kako će hrvatski trener reagirati na ovu ponudu u kojoj je njegova sudbina samo u njegovim rukama. Prevedeno, ako pobjeđuje, profitirat će, ako bude gubio, dobit će raskid ugovora. Dosta delikatna situacija, ali ipak i najveći izazov u trenerskoj karijeri Nenada Bjelice koji bi mu mogao donijeti jako puno toga.

Fenerbahče je daleko od onoga što je predstavljao u povijesti, a nakon 26 kola nalazi se tek na 7. mjestu s 13 bodova zaostatka za prvoplasiranim Trabzonsporom. 

A što se tiče Kupa, tamo su se probili do polufinala gdje su u prvoj utakmici izgubili 2-1 od Trabzonspora, ali još ih čeka uzvrat na njihovom Sucru Saracogluu.

Posljednji trener turskog diva bio je Ersun Yanal koji je pak dobio otkaz prije nekoliko tjedana zbog loših rezultata. Posljednji Hrvat koji je vodio Fenerbahče bio je Otto Barić, a ubrzo bi ga mogao naslijediti Osječanin.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 06.05.2020.

    Izdržat će u Turskoj cca 2 kola duže od našeg "stručnjaka" Tudora

  • egzekutor još jači 05.05.2020.

    nije htio pristati na 30% manju plaću u Dinamu, sada će prihvatiti smanjenje plaće 75% kod turaka...

  • 05.05.2020.

    Ma jebeš to. Lova mu nije hitna, ne treba prihvaćat ovaj podcjenjivački ugovor. Ono što je napravio u Dinamu unatoč braći Dalton vrijedi više od ovog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare