To je to što me zanima!

Rijeka ponovno na vrhu! Murić utrpao Dragovoljcu 'hat-trick'

U 13. kolu HT Prve lige Rijeka je na Rujevici slavila protiv Hrvatskog dragovoljca s 4-1 i ponovno zasjela na vrh HNL-a. Murić je bio nerješiva enigma za svoje čuvare...
Vidi originalni članak

 Nogometaši Rijeke zasjeli su na vrh ljestvice HT Prve lige pobijedivši pred svojim navijačima Hrvatski dragovoljac sa 4-1 (2-0), nakon što je do danas vodeći Osijek u prvom dvoboju 18. kola odigrao 1-1 na gostovanju kod Gorice.  

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka je do vodećeg pogotka na Rujevici došla u 16. minuti, a strijelac je bio Jorge Obregon. Kolumbijac je u 44. minuti bio dodavač za Roberta Murića koji je preciznim udarcem svladao Šubarića za 2-0. Isti je igrač u 47. minuti iskoristio pogrešku Petra Mamića i postigao svoj drugi pogodak za vodstvo Riječana od 3-0. Zaostatak Hrvatskog dragovoljca smanjio je Vinko Petković golom u 67. minuti, ali je Robert Murić svojim trećim golom, u 80. minuti postavio konačnih 4-1.

U Velikoj Gorici je do vodstva stigla domaća momčad i to već u šestoj minuti, kad je mrežu zatresao mladi hrvatski reprezentativac Jurica Pršir. Osijek je izjednačio u trećoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, a strijelac je bio Amer Hiroš. Osječani su od 61. minute bili s igračem manje, zbog isključenja Kleinheislera, ali je momčad Nenada Bjelice uspjela sačuvati jedan bod.

Rijeka je s nova tri boda stigla do njih 36 iz 17 nastupa te ima bod prednosti pred drugoplasiranim Osijekom. Treći je Dinamo sa 31 bodom, a četvrti je Hajduk sa 30.

Upravo će se te dvije momčadi sastati u nedjelju (17.30 sati) na Maksimiru u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

Gorica je na petom mjestu sa 26 bodova, a na dnu je Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Hrvatski dragovoljac je u prvih 15-ak minuta djelovao kao da bi mogao ravnopravno parirati momčadi Gorana Tomića, a onda je Kolumbijac Jorge Obregon u 16. minuti započeo golijadu na Rujevici iskoristivši niz nespretnih reakcija gostujućih braniča i iz neposredne blizine svladao kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića.

Ostatak utakmice obilježio je Robert Murić. Odlični veznjak Rijeke je došao do svog prvog 'hat-tricka' u Prvoj HNL te postao drugi igrač, nakon Marka Livaje, koji je u ovoj sezoni na jednoj prvoligaškoj utakmici postigao tri pogotka.

U 44. minuti je primio loptu na desnom boku. Igrači gostujuće momčadi dopustili su mu da se došeta do samog kuta kaznenog prostora, gdje se Murić namjestio i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio donji desni kut, a lopta se od vratnice odbila u mrežu.

U drugoj minuti nastavka Murić se drugi put upisao u strijelce. Dugu loptu poslao je slovenski veznjak Gnezda Čerin. Gostujući branič Petar Mamić loše je reagirao i idealno primirio loptu za Murića koji mu je dolazio iza leđa. Takvu priliku Murić nije propustio i lakoćom je poslao loptu pokraj nemoćnog Šubarića za 3-0.

Nakratko je nadu nogometašima Davora Mladine vratio Vinko Petković, koji je na dodavanje Mamića u 67. minuti svladao uglavnom nezaposlenog riječkog vratara Nediljka Labrovića.

Konačnih 4-1 u 80. minuti postavio je Robert Murić, a do 'hat-tricka' je došao još jednim preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Utakmicu na Rujevici sudio je Jakov Titlić iz Potravlja.

Strijelci: 1-0 Jorge Obregon (16), 2-0 Robert Murić (44), 3-0 Robert Murić (47), 3-1 Vinko Petković (67), 4-1 Robert Murić (80)

Idi na 24sata

Komentari 132

  • 04.12.2021.

    Ma ne kalkulirajte jer će Rijeka biti prvak ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️💯💯💯💯💯

  • 04.12.2021.

    Pregazili ih ko plitak potok.Svaka čast.Realno HD nema šta tražiti u 1HNL.Mada niti u 2HNL nema kluba za 1HNL

  • DenisKešić 04.12.2021.

    Murić razbio Dragovoljca.. 💪💪💪 e tako , a sada srijeda i napokon tekma za prste polizati .. najbolji napad protiv najbolje obrane .. jedva čekam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare