Obavijesti

Sport

Komentari 132

Rijeka ponovno na vrhu! Murić utrpao Dragovoljcu 'hat-trick'

Rijeka ponovno na vrhu! Murić utrpao  Dragovoljcu 'hat-trick'
11

U 13. kolu HT Prve lige Rijeka je na Rujevici slavila protiv Hrvatskog dragovoljca s 4-1 i ponovno zasjela na vrh HNL-a. Murić je bio nerješiva enigma za svoje čuvare...

 Nogometaši Rijeke zasjeli su na vrh ljestvice HT Prve lige pobijedivši pred svojim navijačima Hrvatski dragovoljac sa 4-1 (2-0), nakon što je do danas vodeći Osijek u prvom dvoboju 18. kola odigrao 1-1 na gostovanju kod Gorice.  

Pokretanje videa...

Riječko slavlje na Maksimiru VIDEO

Rijeka je do vodećeg pogotka na Rujevici došla u 16. minuti, a strijelac je bio Jorge Obregon. Kolumbijac je u 44. minuti bio dodavač za Roberta Murića koji je preciznim udarcem svladao Šubarića za 2-0. Isti je igrač u 47. minuti iskoristio pogrešku Petra Mamića i postigao svoj drugi pogodak za vodstvo Riječana od 3-0. Zaostatak Hrvatskog dragovoljca smanjio je Vinko Petković golom u 67. minuti, ali je Robert Murić svojim trećim golom, u 80. minuti postavio konačnih 4-1.

U Velikoj Gorici je do vodstva stigla domaća momčad i to već u šestoj minuti, kad je mrežu zatresao mladi hrvatski reprezentativac Jurica Pršir. Osijek je izjednačio u trećoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, a strijelac je bio Amer Hiroš. Osječani su od 61. minute bili s igračem manje, zbog isključenja Kleinheislera, ali je momčad Nenada Bjelice uspjela sačuvati jedan bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rijeka je s nova tri boda stigla do njih 36 iz 17 nastupa te ima bod prednosti pred drugoplasiranim Osijekom. Treći je Dinamo sa 31 bodom, a četvrti je Hajduk sa 30.

Upravo će se te dvije momčadi sastati u nedjelju (17.30 sati) na Maksimiru u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju.

Gorica je na petom mjestu sa 26 bodova, a na dnu je Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Hrvatski dragovoljac je u prvih 15-ak minuta djelovao kao da bi mogao ravnopravno parirati momčadi Gorana Tomića, a onda je Kolumbijac Jorge Obregon u 16. minuti započeo golijadu na Rujevici iskoristivši niz nespretnih reakcija gostujućih braniča i iz neposredne blizine svladao kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića.

Ostatak utakmice obilježio je Robert Murić. Odlični veznjak Rijeke je došao do svog prvog 'hat-tricka' u Prvoj HNL te postao drugi igrač, nakon Marka Livaje, koji je u ovoj sezoni na jednoj prvoligaškoj utakmici postigao tri pogotka.

Rijeka i Hrvatski dragovoljac igraju 18. kolo Prve HNL

U 44. minuti je primio loptu na desnom boku. Igrači gostujuće momčadi dopustili su mu da se došeta do samog kuta kaznenog prostora, gdje se Murić namjestio i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio donji desni kut, a lopta se od vratnice odbila u mrežu.

U drugoj minuti nastavka Murić se drugi put upisao u strijelce. Dugu loptu poslao je slovenski veznjak Gnezda Čerin. Gostujući branič Petar Mamić loše je reagirao i idealno primirio loptu za Murića koji mu je dolazio iza leđa. Takvu priliku Murić nije propustio i lakoćom je poslao loptu pokraj nemoćnog Šubarića za 3-0.

Nakratko je nadu nogometašima Davora Mladine vratio Vinko Petković, koji je na dodavanje Mamića u 67. minuti svladao uglavnom nezaposlenog riječkog vratara Nediljka Labrovića.

Konačnih 4-1 u 80. minuti postavio je Robert Murić, a do 'hat-tricka' je došao još jednim preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Utakmicu na Rujevici sudio je Jakov Titlić iz Potravlja.

Strijelci: 1-0 Jorge Obregon (16), 2-0 Robert Murić (44), 3-0 Robert Murić (47), 3-1 Vinko Petković (67), 4-1 Robert Murić (80)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
18. kolo HT Prve lige 17.05 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
Obregon 16' Murić 45' 47' 80'
4 : 1
Hrvatski dragovoljac
Petković 67'
Sortiranje događaja

Kraaaaaaj. Rijeka je slavila s 4-1 protiv Dragovoljca i ponovno zasjela na vrh HNL-a. Robert Murić danas je bio nerješiva engima za svoje čuvare.

85'

Pa koliko će danas prilika trebati Abassu? Imao je napadač Rijeke dvije nove odlične prilike, no Šubarić je danas odlučio da mu on neće zabiti pogodak.

80'

Rooobeeeeertt Muuuuuriiiić. Kakav je majstor ovaj igrač. Ponovno je fantastično naciljao s desne strane i zabio svoj treći gol na današnjoj utakmici. Magija...

72'

Šubarić - Abass 2-0. Ponovno je Rijeka imala odličnu priliku, a Abass nije uspio zabiti sa pet, šest metara.

70'

Rijeka je bila jako blizu četvrtog gola. Abass je pokušao lobati Šubarića, no golman Dragovoljca predvidio je njegov pokušaj i odbio u korner.

Komentari 132